Direct naar de content
icon search white
13 november 2018 - Nieuws

E-facturen ontvangen? Grote én kleine toeleveranciers kunnen ze toesturen.

Gemeente Borger-Odoorn is al ruim een jaar geleden aan de slag gegaan met e-facturatie. De softwarefunctionaliteit was snel gerealiseerd, maar het aanhaken van toeleveranciers is iets wat veel aandacht vraagt. Daar zijn inmiddels goede ervaringen mee opgedaan en is onderlinge kennis gedeeld.

“Vanuit gemeente Borger-Odoorn hebben we actief contact gezocht met onze toeleveranciers. Grote toeleveranciers zoals Suez en Sweco maken al gebruik van Simplerinvoicing. Daar komt veel factuurvolume vandaan. Ook bij kleine toeleveranciers, zoals de lokale supermarkt en een bedrijf in groenverzorging, bleek het snel te gaan. Kleine ondernemers hebben er baat bij als hun factuur snel verwerkt en betaald kan worden. Zij zijn dus echt overtuigd van het voordeel van e-facturatie. Via een factuurportaal van eVerbinding regelen zij hun facturen en willen niet meer anders. Een prachtig resultaat!”

Ook het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Pianoo) doet haar best om toeleveranciers aan te sluiten op e-facturatie. Zij heeft drie partijen geselecteerd die in totaal 1500 bedrijven gaan helpen om aan te sluiten op e-facturatie via Simplerinvoicing. Daarmee gaat het aantal e-facturen naar aanbestedende diensten een grote vlucht krijgen. Niet alleen de nieuwe wetgeving is dan per 18 april 2019 van kracht; ook de praktijk gaat dan bewijzen dat e-facturatie een belangrijke stap richting de toekomst is.

Samen met gemeenten organiseren wij workshops en webinars om elkaar te helpen bij het laten werken van de e-factuurketen. Vanuit jouw gemeente moet je immers ook contacten leggen met toeleveranciers om vanuit hen daadwerkelijk e-facturen te gaan ontvangen. Wij helpen je graag met tips als je met onze e-facturatiesoftware gaat werken. Vraag dan hier een offerte aan.

Deel via: