Direct naar de content
icon search white
16 april 2021 - Nieuws

Een buddy ter ondersteuning en ontwikkeling van jouw functionele beheer en gebruikers

Voor problemen en incidenten met iFinanciën, CiVision Middelen en/of CiVision Innen is er natuurlijk onze helpdesk. En voor incidentele kennisoverdracht of uitgebreide ondersteuning is er de mogelijkheid om af en toe een consultant langs te laten komen. We merken echter dat er steeds meer behoefte is aan een ondersteuning die op vaste basis beschikbaar is voor alleen jouw gemeente. Om aan deze ontwikkeling tegemoet te komen bieden, kan je jouw gemeente nu koppelen aan een buddy.

Het hebben van een buddy wil zeggen dat er, afhankelijk van de wens van jouw gemeente, een contract wordt opgesteld voor een vast aantal uren per maand waarop een vaste consultant beschikbaar voor je is. Dit ter ondersteuning en verbetering van het functioneel beheer en gebruik van iFinanciën, CiVision Middelen en/of CiVision Innen. Voor het begin van de maand worden de uren gepland, of ze zijn op basis van een vaste planning. Een voorbeeld hiervan is dinsdagochtend, eens in de twee weken ondersteuning. Dit zal altijd online zijn, tenzij er wordt gekozen voor hele dagen.

De buddy uren gebruik je om functioneel beheer of gebruikers uitleg te gegeven of te ondersteunen. Je kan ook uitgebreide vraagstukken voorleggen die niet direct hoeven te leiden tot een incident voor de helpdesk. Dit zorgt ervoor dat de wachttijd van echte incidenten lager wordt.

Een aantal situaties waar een buddy een uitkomst biedt

  • Jouw gemeente is net begonnen met werken met iFinanciën, CiVision Middelen en/of Innen. De functioneel beheerders en gebruikers hebben een opleiding gehad, maar er zijn nog vragen en nog niet alle ins en outs van het systeem zijn bekend. De buddy geeft, verspreid over een langere periode, meer training on the job, waardoor de medewerkers zich aan de hand van echte situaties verder ontwikkelen.
  • Er is een nieuwe functioneel beheerder binnen jouw gemeente. Hij of zij heeft een opleiding gehad, maar extra ondersteuning bij weinig voorkomende handelingen kan geen kwaad. De buddy staat bij en geeft meer gedetailleerde kennisoverdracht, zodat beheer de werkzaamheden in het vervolg zelf goed uit kan voeren.
  • De beheerder is al lange tijd actief binnen jouw gemeente, maar door het toevoegen van nieuwe modules, of door de overgang naar iFinanciën, zit de beheerder af en toe met uitgebreidere vragen over het proces of over de inhoudelijke werkingen van de oplossing. In dit geval duikt de buddy op een dieper niveau in de functionaliteiten, neemt eventuele vragen weg en draagt de kennis van de nieuwe onderdelen over.

Bovenstaande zijn slechts voorbeelden. Wij geven je graag advies of informatie over hoe een buddy jou kan helpen in jouw specifieke situatie.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Laat het me weten via onderstaande contactgegevens. Ik ga graag vrijblijvend het gesprek aan over hoe een buddy voor jouw gemeente van toegevoegde waarde kan zijn.

 

Deel via: