Direct naar de content
icon search white
11 juni 2018 - Nieuws

E-invoicing partners lanceren Standaardisatieplatform e-factureren

Per 3 april 2018 is het Standaardisatieplatform e-factureren gelanceerd door Simplerinvoicing, TNO en NEN. Daarbij is een belangrijk doel om gezamenlijk één heldere boodschap naar buiten te brengen over de toepassing van de Europese e-facturatie norm EN 16931-1 ("de kernfactuur").

Het platform houdt zich daarnaast bezig met het bevorderen van de implementatie en het gebruik van e-factureren in Nederland. Door de bundeling van de krachten van Simplerinvoicing, TNO en NEN wordt er efficiënter gecommuniceerd naar belanghebbenden, zoals software- en ICT-leveranciers.

Het platform beoogt enerzijds het uitoefenen van invloed op de Europese standaardisatieontwikkelingen, anderzijds het kanaliseren en eenduidig interpreteren en communiceren van de ontwikkelingen en resultaten naar de Nederlandse markt.

Wat is hierin voor jouw gemeente belangrijk?

Tijdens onze workshops horen wij veel dat er behoefte is aan een lijst met toeleveranciers die al zijn aangesloten en e-facturen via Simplerinvoicing kunnen versturen. Met deze kennis kunnen gemeenten namelijk sneller toeleveranciers aanhaken. Het goede nieuws is dat er nu een landelijke lijst komt met toeleveranciers die al e-facturen kunnen versturen, zodat jouw gemeente dit proces ook kan versnellen.

Deel via: