Direct naar de content
icon search white
17 december 2020 - Nieuws

Dit heb je nodig in 2021 in het sociaal domein

Het einde van het jaar is nu echt in zicht. Het was een bijzonder jaar. Door overheidsmaatregelen werden we gedwongen vanuit huis te werken. Daarnaast werd jouw gemeente geconfronteerd met de uitvoering van de Tozo regeling.

Ook in het nieuwe jaar gaat nieuwe wet- en regelgeving een rol spelen. Daar moet jouw gemeente een aantal zaken voor regelen. Wij helpen jou! We geven je een overzicht van nieuwe wetgeving en koppelingen. We maken onderscheid tussen wat jouw gemeente verplicht moet hebben en wat handig is om te weten. Lees hieronder wat je nodig hebt in 2021 en wat goed is om te weten. 

Dit heb je nodig in 2021

StUF-BG 3.10
VNG Realisatie onderhoudt de StUF-BG 2.04 standaard niet meer. Daarom is het belangrijk dat jouw gemeente overgaat naar StUF-BG 3.10 in CiVision Samenlevingszaken. Hiermee zijn persoonsgegevens altijd actueel. Met de StUF-BG 3.10 koppeling is jouw gemeente ook goed voorbereid op de nieuwe ontwikkelingen binnen het Common Ground programma.

Wet Inburgering 2021
Deze wetgeving komt steeds dichterbij. Nadat hij werd uitgesteld staat hij nu gepland in januari 2022. Dit betekent veranderingen in de CiVision Samenlevingszaken en iSamenleving. Hier gaan we in 2021 al mee aan de slag.

iPgb 2.0 & GGk-webservices
Dit komt er ook aan. Het is nog onduidelijk wanneer het gebruik van iPgb 2.0 verplicht is. Anticipeer hier al op als gemeente zodat je goed bent voorbereid. Wanneer je deze koppeling gebruikt, is het gebruik van GGk-webservices verplicht. Deze koppeling verzendt alle uitgaande berichten automatisch naar het GGk. En ontvangt alle inkomende berichten van het GGk ook automatisch. Als jouw gemeente GGk-webservices gebruikt, geldt dit niet alleen voor de iPgb-berichten. Deze gebruik je voor alle berichten naar en van het Gegevensknooppunt (GGk). Zoals alle berichten voor iWmo, iJw en iEb.

Dit is handig in 2021

iWmo voor Hulpmiddelen
Deze koppeling is interessant als jouw gemeente iWmo gebruikt. We volgen in de koppeling de gepubliceerde handreiking iWmo voor hulpmiddelen.

Verplichtingenbeheer
Verplichtingenbeheer geeft je inzicht. Inzicht in welke kosten jouw gemeente maakt en gaat maken in de toekomst. Is de verplichting voldaan? Dan stopt de applicatie automatisch met betalen. Met Verplichtingenbeheer krijg je grip op de kosten. Lees hier alles over Verplichtingenbeheer. 

Loonkostensubsidie
Het gaat hier om een berekening en de uiteindelijke betaling van de loonkostensubsidie. Wij deden al een voorverkenning met een aantal gemeenten. Lees hier de blog van Ingmar Uijl over Loonkostensubsidie. 

Bekijk ook hier onze factsheet. Heb je vragen over wat je nodig hebt in 2021? Neem dan contact op met Max van Gelder via max.vangelder@pinkroccade.nl of 06-29524694

Deel via: