Direct naar de content
icon search white
13 februari 2018 - Nieuws

De OWO-gemeenten live met iZaaksuite!

Op donderdag 18 januari zijn de Friese gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland live gegaan met iZaaksuite. Deze gemeenten, binnen het OWO samenwerkingsverband, hebben het zaakgericht werken doorgevoerd met een duidelijk doel: het verbeteren van de dienstverlening naar burger en bedrijf.

Overstap CiVision Zaakafhandeling naar iZaaksuite

Gemeente Opsterland is gestart met het project iZaaksuite. Zij gingen in september 2016 live met iKlantcontactsysteem (iKCS) voor het raadplegen van het klantbeeld en vervolgens met de terugbelnotities. De keuze werd later ook door gemeente Ooststellingwerf en Weststellingwerf gemaakt, overstappen van CiVision Zaakafhandeling (CZA) naar iZaaksuite.

In de week voor de livegang van iZaaksuite zijn er trainingen gegeven aan de medewerkers van de OWO gemeenten. Tijdens deze trainingen werden de medewerkers meegenomen in het verhaal waarom er voor zaakgericht werken gekozen is en mocht iedereen aan de slag achter de knoppentafel.

Stormachtige livegang

Op donderdag 18 januari was dan de dag van de livegang en zoals bekend dit was een stormachtige dag. Hierdoor was er een extra spanning, tijdens een storm komen veel telefoontjes binnen van meldingen openbare ruimte. De reacties tijdens de livegang waren volgens Richard Meijer (Adviseur DIV) erg positief. Gemeente Opsterland is heel actief alles gaan registreren in het iKlantcontactsysteem (iKCS). In gemeente Ooststellingwerf vinden ze iKCS en iZaakafhandeling een stuk overzichtelijker, logischer en vlotter werken dan CZA. Gemeente Weststellingwerf heeft alle meldingen openbare ruimte als zaak opgeslagen. Er is deze dag veel geregistreerd en de webformulieren kwamen allemaal goed binnen. Het blijft een groeiproces, ook na livegang, maar de 3 gemeenten blijven goed met elkaar afstemmen.

Deel via:

‘Producten ontwikkelen die het verschil maken, zowel voor de medewerker van de gemeente als voor de burger.’

Jouke Schrover, Managing Director Publiekszaken
PinkRoccade_Jouke_Schrover_AS - Copy.png