Direct naar de content
icon search white
15 november 2022 - Nieuws

De informatie van de Persoonlijke Internet Pagina vind je voortaan in het burgerportaal iParticipatie

Alle functionaliteit van de Persoonlijke Internet Pagina (PIP) vind je nu in het burgerportaal iParticipatie. Veel klanten maken er al gebruik van. We focussen ons volledig op de verdere ontwikkeling van het burgerportaal. Inwoners raadplegen en wijzigen hun gegevens dus voortaan direct in iParticipatie.

We faseren de Persoonlijke Internet Pagina uit

De meeste klanten zijn inmiddels overgestapt en gebruiken de oude Persoonlijke Internet Pagina niet meer. Met de PIP bieden we je inwoner de mogelijkheid om gegevens te kunnen raadplegen en wijzigen. We blijven de PIP onderhouden op het gebied van beveiliging. Ook geven we een vernieuwde TPM-verklaring uit. Door deze certificering weet je zeker dat de kwaliteit in orde is en je voldoet aan de security-richtlijnen. Dit is het laatste jaar waarin we de TPM-verklaring aanvragen. We stoppen namelijk met de ontwikkeling van de PIP.

Alle informatie vind je in het burgerportaal iParticipatie

Alle functionaliteit van de Persoonlijke Internet Pagina vind je nu in het burgerportaal iParticipatie. We focussen ons daarom volledig op de verdere ontwikkeling van het burgerportaal. Binnen dit portaal zien we steeds meer selfservice en dienstverlening. De huidige mogelijkheden van iParticipatie zijn bijvoorbeeld:
•    Afwezigheid doorgeven
•    Uitkeringsspecificaties bekijken
•    Jaaropgaven inzien
•    Wijzigingen in persoonlijke gegevens doorgeven aan de gemeente

In 2023 onderzoeken we ook de user experience van de inwoner. Dan nemen we de look & feel van de applicatie onder handen.

De integratie met CiVision Samenlevingszaken wordt belangrijker

We moderniseerden iParticipatie recent op technisch vlak. Dankzij API’s wisselen iParticipatie en CiVision Samenlevingszaken makkelijker gegevens uit. Je zult daarom in 2023 steeds meer verbeteringen zien in het doorgeven van gegevens tussen de 2 applicaties. In de komende maanden gaan we aan de slag met de inkomstenverklaring binnen iParticipatie. We zoeken uit hoe we dat nog beter kunnen doorzetten naar CiVision Samenlevingszaken.

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Deel via:

‘Ik denk graag mee aan de beste selfservice oplossingen voor jouw burgers.’

Nick van der Heijden, Businessanalist
Nick van der Heijden - PinkRoccade Samenlevingszaken