Direct naar de content
icon search white
15 december 2016 - Nieuws

Applicaties ontwikkelen, doe je samen

iKwijtschelding sluit naadloos aan op de werkwijze van gemeenten. Dat durven we bij PinkRoccade Local Government 100% te garanderen. De applicatie is namelijk ontwikkeld in nauwe co-creatie met acht gemeenten.

Bij PinkRoccade Local Government willen we altijd de beste kwaliteit leveren. Dat betekent dat applicaties ook in de praktijk perfect moeten werken. Daarnaast hechten we veel waarde aan de mening van gemeenten. Dus waarom zou je in dat geval in je eentje een applicatie ontwikkelen? PinkRoccade Local Government bouwt applicaties dan ook vaak samen met gemeenten in een proces van co-creatie, volgens de scrum-methode. Zo ook bij iKwijtschelding.

Co-creatie
Wat is co-creatie precies? Het bouwen van een applicatie op basis van de wensen en eisen van gebruikers, in nauwe samenspraak met deze gemeentemedewerkers. Bij de co-creatie van iKwijtschelding kwamen acht gemeenten bijeen in verschillende sessies. Welke functie wil je graag in de applicatie hebben? Waar loop je in de praktijk tegen aan? In verschillende sessies zetten de gemeentemedewerkers hun eisen en wensen op een rijtje. Ze structureerden hun wensen en eisen door ze op post-its op een muur te plakken. Vervolgens werden volgens deze Public Scrum-methode alle eisen en wensen besproken, eventueel verplaatst en uiteindelijk geprioriteerd in een open, interactieve discussie.

Stapsgewijze sprints
Ook de ontwikkelaars van PinkRoccade Local Government waren bij de co-creatiesessies aanwezig. Daardoor wisten ze exact wat er achter bepaalde eisen en wensen zat. Deze bevindingen verwerkten ze telkens in een nieuwe ontwikkelsprint. Bij de daaropvolgende sessie, hanteerde ze dezelfde aanpak. Zo kwamen we samen met de gemeenten in verschillende sprints tot een uitgebalanceerd eindresultaat: een applicatie waar de gebruikers achter staan en waarvan we zeker weten dat deze naadloos aansluit op de praktijk.

Deel via: