Direct naar de content
icon search white
8 mei 2017 - Nieuws

CiVision Middelen is UBL ready

Gemeenten moeten vanaf november 2018 in staat zijn om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Het binnenkomen van facturen wordt hiermee geautomatiseerd wat zorgt voor foutloze gegevensverwerking en een grote tijdsbesparing.

CiVision Middelen heeft alle onderdelen van de UBL ketentest doorlopen en is daarmee UBL ready en geschikt voor het verwerken van e-facturen.

E-facturen worden verstuurd als XML-bericht op basis van de Simplerinvoicing UBL (SI-UBL) standaard
Simplerinvoicing is het netwerk van samenwerkende software en e-facturatie dienstverleners die het direct uitwisselen van e-facturen op een beveiligde manier mogelijk maakt. Doordat alle leveranciers zich houden aan de standaard is er geen interpretatieverschil en verloopt de e-factuurcommunicatie altijd foutloos. Wij zijn participant bij Simplerinvoicing en hebben succesvol de UBL Ketentest doorlopen. De meest complexe XML-factuur is correct ingelezen en verwerkt door CiVision Middelen.

UBL Ready logo.png

Correcte verwerking in CiVision Middelen
Binnen CiVision Middelen worden de tientallen velden uit de ontvangen e-factuur verwerkt tot een taak binnen de eerste stap van de workflow inkoopfacturen. Daarmee sluit het naadloos aan op de bestaande workflow zodat er geen aanpassingen nodig zijn. Ook zorgt CiVision Middelen er voor dat er, mocht deze door de leverancier niet mee gezonden zijn, een leesbaar formaat (PDF) voor de verdere verwerking in de workflow wordt aangemaakt. Vanuit de aangemaakte taak in de workflow wordt de inkoopfactuur aangeboden aan een prestatie-akkoord-verklaarder en een budgethouder.

Ook aan de slag met e-factureren?
Neem contact met mij op voor meer informatie of een offerte.

Deel via: