Direct naar de content
icon search white
2 juni 2022 - Nieuws

Betere vroegsignalering door uitbreiding in de koppelingen

Het zal je niet ontgaan zijn, maar vroegsignalering is een term die je niet meer wegdenkt uit het sociaal domein. Maar wat is vroegsignalering nou precies? Hoe zie jij het terug in je werk? En misschien nog wel belangrijker, hoe helpt het je in je werkzaamheden? In dit artikel leg ik het je uit.

Vroegsignalering komt uit het domein Schulden. Het doel van vroegsignalering is het tijdig voorkomen van problematische schulden bij inwoners. Deze schulden lijden makkelijk tot extra problemen voor inwoners die vaak de nodige zorgen hebben. Maar het helpt niet alleen de inwoner. Ook de gemeente en schuldeisers zijn geholpen met vroegsignalering. Want met vroegsignalering beperk je de kosten van het hulpverleningstraject en krijgt de schuldeiser eerder zijn geld.  

De regie-applicatie is de plek waar je deze vroegsignalering uitvoert.Hier heb je overzicht over de situatie van het hele gezin. Door te koppelen met andere applicaties uit de markt die deze vroegsignalering registreren helpen we jou. Zo ben je namelijk eerder op de hoogte wanneer er problematische schulden ontstaan. Je ontvangt hier namelijk tijdig een signaal over. Daardoor kom je meteen in actie. De vervolgacties registreer je uiteraard ook in iSamenleving net als de rest van de casus.

Zoals je leest ondersteunt iSamenleving je in het deel vroegsignalering. Ben jij als gemeente benieuwd wat het voor jou oplevert? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over vroegsignalering in iSamenleving.

Deel via:

‘De juiste dienstverlening voor jouw burgers is belangrijker dan ooit. Ik daag je uit samen de beste oplossing te vinden.’

Ingmar Uijl, Productmanager Sociaal domein
Ingmar Uijl - PinkRoccade Samenlevingszaken