Direct naar de content
icon search white
14 mei 2018 - Nieuws

AVG: de laatste check!

Over een week is het echt zover. De AVG is dan van kracht. Iedereen is druk bezig om alle zaken op orde te krijgen. We testen je even... Wist je dat de AVG uit 99 artikelen bestaat? Dat deze wetgeving van toepassing is op alle 28 EU-lidstaten?

Nog niet helemaal op de hoogte? Schrijf je in voor onze workshop of bekijk onze producten. Dan zetten we samen de laatste puntjes op de 'i'. 

Wat is onze motivatie?

Waar doen we het ook alweer allemaal voor? Het doel van de AVG is het beschermen van persoonsgegevens en het waarborgen van het vrije verkeer van deze persoonsgegevens binnen de Europese Unie. En daar willen wij graag aan meewerken!

De komst van AVG

Wist je dat de AVG al bestaat sinds 27 april 2016? Door de hoeveelheid aandacht in de media kan je denken dat het een nieuwe wetgeving is die ingaat. Maar dat is niet zo! Het gaat namelijk om een overgangsregeling.

Een goed AVG-beleid valt of staat door het gedrag binnen de organisatie. Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Maar het draait uiteindelijk om de grootste uitdaging: het aanpassen van werkprocessen. Dus al jouw medewerkers moeten de veranderingen op de juiste manier toepassen en zich eigen maken. Ons advies hierin is om alles wat je doet terug te leiden naar wat je zelf ook verwacht. Welke gegevens wil je dat een organisatie van jou opslaat? En welke gegevens niet? Uiteindelijk willen we persoonsgegevens waarborgen en op de juiste manier gebruiken. 

Een kijkje in de toekomst

Het is geen eenmalige aanpassing. We zien om ons heen verschillende veranderingen. De maatschappij en de technologieën blijven zich ontwikkelen. Aanpassingen als deze wetgeving blijven komen. Het is veel werk maar het is met name om onze gegevens te beschermen! En dat is veel waard.

Het is een wetgeving die veel tijd in beslag neemt en voor nieuwe kosten zorgt. Door jezelf goed te informeren kom je niet voor verrassingen te staan. Heb je vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Sluit dan aan bij de workshop AVG op woensdag 27 juni! Of bekijk al onze AVG-producten op onze productkaart.  

We wensen je heel veel succes met de laatste loodjes! 

Deel via: