Direct naar de content
icon search white
22 december 2016 - Nieuws

Wie wordt de 50e?

Al helft PinkRoccade Local Government-gemeenten aangesloten op LV WOZ

Inmiddels zijn 49 gemeenten met behulp van PinkRoccade Local Government aangesloten op de Landelijke Voorziening Waarde Onroerend Zaken (LV WOZ): de helft van alle gemeenten die we bij PinkRoccade Local Government daarbij ondersteunen. Daarmee lopen deze gemeenten voorop op het landelijk gemiddelde. Een mooie mijlpaal en een teken dat we op de goede weg zijn.

Tynaarlo en Putten waren de 48e en 49e gemeente die de aansluiting op de LV WOZ realiseerden. Dat gebeurde in de nacht van 29 op 30 november. Landelijk heeft pas ongeveer één op de drie gemeenten de koppeling met de LV WOZ gemaakt. Terwijl 50% procent van alle gemeenten die we bij PinkRoccade Local Government ondersteunen, al zijn aangesloten.

Ondersteuning vanaf de start
Hoe komt het dat de gemeenten die we ondersteunen, vaak eerder gekoppeld zijn? Veel van onze mensen zijn momenteel fulltime bezig met de LV WOZ en werken ze op een efficiënte manier nauw samen met de gemeenten. Dat is ook nodig, want de koppeling is complex. Daarbij ondersteunen we de gemeenten van A tot Z, waardoor we vanaf de start de gegevenskwaliteit kunnen verbeteren. En juist het achterblijven van die kwaliteit, zorgt vaak voor vertraging.

Eerder op de agenda
Doordat we vanaf het begin betrokken zijn, kunnen we ook het belang en de urgentie van de LV WOZ-koppeling onder de aandacht brengen van politieke bestuurders. Bijvoorbeeld in open voorbesprekingen of informele gesprekken met verschillende mensen binnen de organisatie. Dat is belangrijk, want de politieke bestuurders zijn degenen die het onderwerp op de agenda moeten zetten. Omdat we nauw betrokken zijn bij de gemeenten, realiseren we ons dat de werkdruk hoog is. Zo kunnen we ze indien nodig ontzorgen en de koppeling versnellen.

Benieuwd wie de 50e gemeente is die we bij PinkRoccade Local Government aansluiten op de LV WOZ? We houden je op de hoogte! 

Deel via: