Direct naar de content
icon search white
6 december 2021 - Blogs

Tijdig en gedegen onderhoud om stabiliteit te garanderen

Investeren in de onderlaag en technische fundamenten van applicaties is essentieel om toekomstige stabiliteit te garanderen. Het levert geen flitsende nieuwe functionaliteit op, maar is wel broodnodig.

Tijdens een gesprek bij een gemeente maakte een adviseur de vergelijking tussen het riool en een ICT-systeem. “Als het naar behoren functioneert hoor je er niemand over en wil men er niet in investeren. Als er problemen ontstaan heeft het ineens de hoogste prioriteit om het op te lossen.” Hier zit precies de crux: wachten tot er zich een probleem voordoet veroorzaakt veel onnodige schade. Als je het probleem pas oplost wanneer het zich voordoet zijn de kosten ook vele male hoger. Het beste is dus om goed preventief onderhoud uit te voeren om zo toekomstige problemen te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Voor iZaaksuite geldt dat we het afgelopen jaar flink geïnvesteerd hebben in het vernieuwen van de technische onderlaag. Dit levert niet per direct flitsende nieuwe functionaliteiten op, maar is wel essentieel. Ten eerste zorgt het vernieuwen van de technische onderlaag ervoor dat er wordt voldaan aan de hoogste beveiligingseisen. Eventuele kwetsbaarheden zijn namelijk opgelost in nieuwere versies van de technische onderlaag. De nieuwe technische onderlaag zorgt er daarmee voor dat er een stabiel fundament is gelegd voor de toekomst. Ten tweede zorgt het vernieuwen van de technische onderlaag ervoor dat je de ontwikkelingssnelheid kunt doorzetten. Wanneer je de technische onderlaag niet vernieuwt, zal het steeds complexer worden om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen waardoor je snelheid gaat verliezen.

Ook de komende jaren blijven wij investeren om de stabiliteit van onze oplossing te blijven garanderen. Zeker 20% van onze ontwikkelcapaciteit besteden wij aan technisch onderhoud.

Benieuwd hoe wij ons ontwikkelproces hebben vormgegeven of heb je vragen over dit blog? Neem dan contact met mij op, ik ga graag in gesprek.

Deel via:

‘Samen met onze klanten de toekomst van iBurgerzaken inkleuren.’

Ward de Laat, Product Manager iBurgerzaken
PR_Ward_de_Laat_6105_AS.png