Direct naar de content
icon search white
22 mei 2020 - Blogs

Terugblik online innovatieworkshop debiteurenfunctionaliteit 14 mei 2020

Donderdag 14 mei organiseerden we onze eerste digitale innovatieworkshop met als centraal thema debiteuren. Het doel van deze sessie was om te bepalen waar we binnen dit thema het beste kunnen innoveren. Samen met de 13 deelnemers van 12 verschillende gemeenten hebben we allerlei waardevolle inzichten verkregen en ideeën uitgewisseld.

Na een plenaire aftrap hebben we met verschillende groepjes in digitale ruimtes gebrainstormd

Dit hebben we gedaan vanuit de Design Thinking methodiek, waarbij we eerst tot de kern van het probleem of de behoefte kwamen. Pas daarna dachten we na over de oplossingsrichting die het probleem wegneemt of de behoefte invult. Na anderhalf uur enthousiast en intensief brainstormen, verzamelden we alle ideeën en hebben alle deelnemers deze gerangschikt op prioriteit.

Hier is een duidelijke top drie van onderwerpen uitgekomen

1. Gebruikersgemak
2. Een workflow voor het proces van uitgaande facturen
3. Betaalgemak voor burgers en bedrijven

De komende tijd vormen we werkgroepen

Deze werkgroepen gaan de drie gekozen onderwerpen verder uitwerken van idee tot ontwikkeling. Alle deelnemers van de workshop gaven aan daar graag in deel te nemen. Wil jij ook nog deelnemen in een van de werkgroepen? Laat het me dan weten via mijn contactgegevens onderaan deze blog.

Wil jij stilstaan bij toekomstige innovaties en verbeteringen op een ander gebied?

We zijn blij met alle mooie discussies en ideeën die zijn aangedragen en daarmee met het succes van de innovatieworkshop debiteurenfunctionaliteit. We zijn ook trots op de beoordeling die de sessie van de deelnemers heeft gekregen. Later dit jaar willen we daarom opnieuw een innovatieworkshop organiseren, maar dan met een ander thema. Welk thema wil jij graag terugzien?

 

 

Deel via:

‘Mijn doel is om samen met de klant en ons team oplossingen te realiseren die de gemeente optimaal ondersteunen bij haar eigen doelen.’

Julius Haagh, Product Manager Financiën & Services
pinkroccade_Julius_Haagh_041_AS.png