Direct naar de content
icon search white
21 november 2022 - Blogs

Succesvolle koplopersbijeenkomst en training

Op donderdag 17 november kwamen 20 professionals in Utrecht bij elkaar om van elkaar te leren over de Wet open overheid.

De Wet open overheid (Woo) is per 1 mei 2022 ingegaan. Deze is bedoeld om de overheid transparanter te maken en zo het belang van openbaarheid van publieke informatie voor de democratische rechtsstaat, de burger, het bestuur en economische ontwikkeling beter te dienen. De impact van de Woo op overheidsinstanties is groot en elke ambtenaar heeft een rol in dit proces. PinkRoccade helpt gemeenten middels software (automatisch anonimiseren van documenten) en dienstverlening met als doel de implementaties in Nederland te bevorderen.

.

Praktijkvoorbeelden van automatisch anonimiseren 

In de ochtend vertelden alle genodigden hun ervaringen over de implementatie van de Woo en hun organisaties. Tips en tricks werden gedeeld om van elkaar te leren. Daarna demonstreerden wij onze applicatie waarmee je een document automatisch anonimiseert: iOpenbaar. Die applicatie zorgt voor grote efficiëntie voordelen en kostenbesparing door documenten automatisch middels slimme technologie ‘af te lakken’, in plaats van dat ambtenaren met de stift documenten zwart lakken.

Trainen met de expert

In de middag gaf Cornelis van der Sluis een workshop over de Wet open overheid. Cornelis, auteur van het boek ‘Wet open overheid’ en verantwoordelijk voor het platform www.overheidenopenbaarheid.nl, behandelde zowel de inhoud van de wet als de wijze waarop je de wet binnen jouw organisatie kan toepassen. De belangrijkste tips:
• Neem het management, de raad en het college mee.
• Creëer draagvlak en bewustzijn
• Wacht niet af en start direct!

Wil je er de volgende keer bij zijn?

Iedereen gaat de komende tijd hard aan het werk om de implementatie van de Wet open overheid verder vorm te geven. In het voorjaar (waarschijnlijk in maart, datum volgt spoedig) organiseren we een volgende bijeenkomst die we groots gaan aanpakken. Wil je daar graag voor uitgenodigd worden, of ben je benieuwd naar de informatie die door alle deelnemers is gedeeld? Stuur Colin (zie hieronder) dan een bericht.

 

Deel via:

‘Innovatie en samenwerken op basis van vertrouwen en vanuit een lange termijn perspectief. Daar kan je bij mij op rekenen!’

Colin Broers, Salesmanager Proces & Services
Pink_Roccade_Colin_Broers_4215_AS-min.png