Direct naar de content
icon search white
14 oktober 2019 - Blogs

Stand-up met iParticipatie & gemeente Pijnacker-Nootdorp

Gemeente Pijnacker-Nootdorp implementeert iParticipatie. Lead consultant Yvette Jacobs is bij alle implementaties van iParticipatie betrokken. Bij gemeente Pijnacker-Nootdorp zag zij iets leuks. De applicatiebeheerder geeft daar een nieuwe draai aan dit traject. Hij betrekt zijn collega’s op een leuke manier bij de implementatie. Dit delen zij graag met jou!

Yvette Jacobs aan Kishan Autar: “Een paar vragen die ik je wil stellen…”

Hoe gaat dat nou, zo’n stand-up?
Elke week komt het participatie team bij elkaar. We nemen een half uurtje om de meest brandende zaken samen te bespreken. We hebben het dan over iParticipatie en de procesoptimalisatie in CiVision Samenlevingszaken. Dit doen we met een team van ongeveer 10 personen. We doen dit in de vorm van een ‘stand-up’. We bespreken alles dus letterlijk ‘staand’.  

Hoe ben je op dit idee gekomen?
Het is altijd wennen om met een nieuw systeem te werken. Je krijgt te maken met nieuwe processen en werkwijzen. We merkten dat iedereen zich hierin moest verdiepen. En dat wilden we samen doen. Dus bedachten we dit structureel in te plannen. Zo bekijken we alle uitdagingen samen. Dit deden we samen met ons afdelingshoofd Monique van Waardenberg.

Hoe zijn jullie gestart met iParticipatie?
Dit is nu bijna 3 maanden geleden. We startten met een klein clubje key-users. Zij werden geïnformeerd en hadden de taak het binnen hun team verder uit te dragen. Dit clubje bestond uit consulenten, kwaliteitsmedewerkers, teamleider en applicatiebeheerder. Ik vind dit prettig werken omdat de belasting voor het team op deze manier minder groot is.

Welke tips heb je voor andere gemeenten?
Ik heb 3 tips die ik wil delen:

  • Formeer een werkgroep met key-users.
  • Plan een werkbezoek om te kijken hoe andere gemeenten iParticipatie gebruiken. 
  • Zorg voor een stand-up, ook als nazorg. Kijk samen wat er allemaal speelt en wat aandacht verdient. Ik geef een voorbeeld!

Leuk! Vertel, hoe zag jullie stand-up er vandaag uit? Wat hebben jullie besproken?
Vandaag hadden we een redelijk korte agenda. We hadden het over:

  • Snelkoppeling naar externe documenten
  • Werkvoorraadscherm
  • Documenten specifiek van 1 proces
  • 27 aanvragen
  • Ingekomen poststukken
  • Werkbezoeken

Wil jij meer weten over iParticipatie? Of ben je benieuwd naar het implementatietraject dat past bij jouw gemeente? Laat het mij weten!

Deel via: