Direct naar de content
icon search white
13 april 2021 - Blogs

Project gebruikersgemak Westerkwartier en OWO

Na een van mijn gesprekken met de gemeente Westerkwartier ontstond het idee van “Project gebruikersgemak” samen met ontwikkelaars en de klant 2 dagen kleine signalen oppakken om het gebruikersgemak van iZaaksuite te verbeteren. Dit hebben we dan ook in de praktijk gebracht. Kanban knaldagen! 

Gemeente Westerkwartier & OWO zijn samen aan de slag gegaan om een lijst met signalen te verzamelen. Deze lijst is vooraf beoordeeld door het ontwikkelteam en uiteindelijk geprioriteerd tot 17 signalen. Door de lockdown hebben we besloten om de 2 dagen op afstand plaats te laten vinden. We gebruikte Teams als communicatie middel voor de stand ups, chat en Trello als middel om de signalen van To Do naar Done te krijgen.

Kanban.png (2)

Figuur 1 Trello bord voor de samenwerking

Het resultaat na 2 dagen was dat van de 17 signalen er 15 opgelost zijn. Daarnaast zijn er nieuwe signalen bijgekomen waarvan er één ook binnen de 2 dagen is opgelost. De overige signalen zullen via het reguliere proces bij ons ingediend worden omdat ze te complex waren om in deze 2 dagen op te lossen. Al met al een mooi resultaat na twee dagen!

Ward de Laat

“Het waren twee zeer productieve dagen. Ik ben blij verrast met het resultaat dat we hebben kunnen bereiken. Het heeft gezorgd voor een efficiëntieverbetering in onze operationele processen. Het contact verliep erg prettig, voor herhaling vatbaar.”

Samoravia Hemmer (Functioneel applicatiebeheerder zaakgericht werken OWO gemeente)

 

“Voorafgaand aan de dagen zijn er mooie signalen door OWO en Westerkwartier afgegeven en ik kijk enthousiast terug op het resultaat wat we hebben geboekt. Ik had vooraf niet verwacht dat we zoveel signalen zouden omzetten in functionaliteit en ik vond het erg fijn om op deze manier samen te werken met de leverancier. Het was erg leuk en leerzaam om een kijkje te nemen in de wijze waarop ontwikkelaars met onze signalen aan de slag gaan.

Hierbij vond ik het ook fijn dat er voldoende tijd en ruimte was om input en toelichting op onze signalen te geven, de interactie die hierbij ontstond zorgde voor een goed gezamenlijk beeld en uitwerking in concrete functionaliteit. Ik kijk dan ook uit naar release 10.1 van iZaaksuite!”

Sander Mollema (Functioneel beheerder iZaaksuite, iKCS & iDocumenten Westerkwartier)

Deel via:

‘Samen met onze klanten de toekomst van iBurgerzaken inkleuren.’

Ward de Laat, Product Manager iBurgerzaken
PR_Ward_de_Laat_6105_AS.png