Direct naar de content
icon search white
13 juni 2017 - Blogs

"Niemand zei dat het kon, dus hebben we het gedaan"

Onlangs reed ik door mijn woonplaats Breda toen mijn oog viel op een blauw, blinkend veld vol met zonnepanelen. Omdat ik nog nooit zoveel zonnepanelen bij elkaar gezien had, heb ik thuis meteen wat research gedaan. Wat bleek, het is het grootste publieke zonnepark van Nederland met maar liefst 7.000 zonnepanelen, gefinancierd door een combinatie van de private en publieke sector.

De slogan op de website van de initiatiefnemer luidt: "Niemand zei dat het kon, dus hebben we het gedaan." Deze slogan laat zien dat we niet altijd moeten denken vanuit allerlei mogelijke beren op de weg, maar gewoon aan de slag moeten gaan. Ook vermeld de website: "Alle deelnemende investeerders profiteren van de opbrengst en krijgen flink wat rendement op hun inleg." Zo zie je maar weer dat goede investeringen zichzelf terug verdienen.

Ook in gemeenteland lijken investeringen, bijvoorbeeld om de digitale slagkracht te vergroten, soms alleen maar een kostenpost. Uiteindelijk zijn dit initiatieven die, als je ze op een goede manier inzet, leiden tot een groot profijt.

Denk hierbij aan initiatieven als de Berichtenbox van MijnOverheid, maar ook de verplichting tot e-factureren. Je denkt hierbij wellicht aan de tijd en de kosten die dit initieel met zich mee brengt, maar uiteindelijk levert het vooral efficiency en betere dienstverlening naar je burgers en bedrijven op.

De komende periode leent zich uitstekend om dingen te bedenken waarvan niemand zegt dat het kan. Even tijdens de zomervakantie onthaasten, maar ook los van de waan van de dag nadenken over wat je in de tweede helft van het jaar wilt bereiken. Laten we zoveel mogelijk nieuwe ideeën mee terug nemen naar het werk en het er dan samen over hebben.

Meer weten over de Berichtenbox?
Neem contact met mij op.

Deel via:

‘Mijn doel is om samen met de klant en ons team oplossingen te realiseren die de gemeente optimaal ondersteunen bij haar eigen doelen.’

Julius Haagh, Product Manager Financiën & Services
pinkroccade_Julius_Haagh_041_AS.png