Direct naar de content
icon search white
9 april 2021 - Blogs

Luisteren naar iParticipatie gebruikers tijdens digitale productgroep

Maandag 22 maart kwamen alle iParticipatie klanten samen voor de digitale productgroep. Wat we tijdens een co-creatie sessie realiseren biedt ons veel meerwaarde. Alle ideeën die we bedenken en uittekenen nemen we weer mee terug. En dat is digitaal toch wat lastiger. Toch kozen we ervoor niet langer te wachten. En gelukkig maar, want we hebben wat leuke dingen bedacht. 

Als resultaat gaan 2 punten terug naar de tekentafel

Een belangrijk resultaat uit de afgelopen productgroep. We gaan hiermee aan de slag en ik koppel dit op een later moment weer terug. Ook keken we samen met de gebruikers kritisch naar de prioritering op de roadmap. We deden een aantal aanpassingen. De ontwikkeling 'automatische inkomstenverwerking' stond vooraan en plaatsten we verder naar achteren. De ontwikkelingen 'volledige gebruikersintegratie' en 'optimalisatie van de werkvoorraad' haalden we juist weer naar voren. Zo zie je maar, door het erover te hebben met elkaar kom je tot een ander resultaat. Een resultaat waar iedereen tevreden mee is!

Veel optimalisatie bereiken we met kleinschalige aanpassingen

Gebruikers van iParticipatie weten wat belangrijk is voor hen. Zij werken namelijk elke dag met de applicatie. Zij wijzen de kleine dingetjes aan die in het dagelijks gebruik de meeste waarde opleveren. Zo leerden zij ons dat een kleine aanpassing soms zorgt voor meer tevredenheid dan nieuwe functionaliteit. Een voorbeeld van een kleine aanpassing: gebruikers gingen hiervoor van 10 muisklikken in repeterende taken naar 3 muisklikken. Dit maakte hun werk veel gemakkelijker.

Jouw feedback is dus belangrijk voor ons!

Zo maken we de applicaties beter voor jou. Zo werken we ook aan het delen van documenten met de backoffice en de koppeling met Jobport. Beide ideeën zijn door jullie aangedragen! Ik geef je nog een voorbeeld. We introduceerden de mogelijkheid om correcties in een vragenlijst door te voeren. Zo hoef je vragenlijsten niet meer terug te koppelen naar burgers. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de vraag naar het verbeteren van typfouten. De typfouten pas je gemakkelijk zelf aan. En de originele aanvraag blijft gewoon helemaal intact.

Samenwerken om ons product te verbeteren is dus van groot belang

Wijzigingen hebben vaak diepgaande gevolgen. Zoals je leest, zijn de mensen die deze wijzigingen het beste overzien echt de gebruikers. En de gebruiker, dat ben jij! Daarom is het zo belangrijk dat wij samen met jou naar de doorontwikkeling van iParticipatie kijken. Want alleen jij weet hoe alle puzzelstukjes het beste in elkaar passen. Zie ik je weer bij de volgende productgroep? Ik hoop het!

 

Deel via:

‘Met Common Ground bouwen we samen het informatielandschap van de toekomst!’

Julian Cissen, Developer zaakgericht werken
PinkRoccade Samenlevingszaken - Julian_Cissen