Direct naar de content
icon search white
14 januari 2021 - Blogs

Je carrière starten in coronatijd

In oktober kwamen Kiki en Lotte ons team versterken. Hoe voelt dat, starten bij je 1e werkgever tijdens Corona? Lees over hun ervaringen bij Samenlevingszaken. Afgelopen zomer haalde Kiki haar Master diploma in Global Management of Social Issues. Lotte haalde de Master Management of Cultural Diversity.

‘We dachten, daar komen we eigenlijk goed vanaf. Het had alleen effect op onze scriptie, dat we die vanuit huis moesten schrijven. Verder hoefden we geen andere vakken te volgen’ vertelde Lotte. Kiki voegt daaraan toe ‘We dachten aan alle studenten die wél een agenda vol met (online) colleges hadden. Blij dat we niet in hun schoenen stonden. Want gelukkig zitten wij straks lekker op kantoor.’ Maar dat liep even anders.

Je 1e baan starten vanuit huis

Uiteraard deden wij onze sollicitatiegesprekken door de coronacrisis ook online. Dit was even gek. Want via een beeldscherm communiceren is toch anders dan samen om de tafel zitten. Maar dit scheelde ook een hoop stress: Waar parkeer ik? Op welke verdieping moet ik zijn? Maar tegelijkertijd was het hierdoor ook lastig om een beeld te krijgen van de bedrijfscultuur. Gelukkig was er op onze 1e werkdag een teamuitje gepland. Het perfecte moment om iedereen te leren kennen. En je raadt het al… Aangescherpte corona-maatregelen, het kantoor ging weer dicht en het teamuitje niet door.

Thuis inwerken doen we zo

Als het kantoor dicht is, is het lastig je laptop en telefoon op te halen. Kleine dingen die wel heel belangrijk zijn. ‘Gelukkig is de toewijding van de collega’s ongekend bij Pink. Want halverwege de dag stond onze leidinggevende op de stoep met onze spullen en een grote bos bloemen.’ Kennismakingsgesprekken voeren was een belangrijk onderdeel van dit plan. Ook die werden natuurlijk online georganiseerd. Met als grote voordeel: je plant minstens een halfuurtje in met een collega en je maakt tijd voor elkaar. Zo maak je aandachtig kennis en heb je het gevoel dat je sommige collega’s al goed kent!

Je 1e opdrachten uitvoeren op afstand

Kiki heeft ondertussen haar 1e project afgerond. ‘Communiceren gaat lekker snel en iedereen is goed bereikbaar. Toch zorgt de afstand soms voor minder diepgang dan ik zou willen.’ Lotte bracht de 1e weken veel tijd door op de Servicedesk. ‘Meldingen oplossen brengt je in contact met zowel klanten als collega’s. Dat is erg leerzaam.’ Ook gaf Lotte haar 1e demo van iParticipatie. En met succes! Wat Kiki en Lotte opvalt is de efficiënte communicatie in coronatijd. ‘We schakelen echt heel snel met de klant. En we kunnen makkelijk meekijken bij collega’s. Dit is voor het inwerken erg fijn.’

Je komt Kiki en Lotte vast snel digitaal tegen!

 

Deel via: