Direct naar de content
icon search white
22 april 2021 - Blogs

iPgb 2.1 is in aantocht

De ontwikkeling van iPgb ligt niet stil. De VNG blijft hier aan werken samen met Zorginstituut Nederland (ZN). Ook wij worden betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe release.

In gesprek over iPgb 2.1 met ketenpartners

Wij zijn al benaderd door onze ketenpartners over de livegang van iPgb 2.1. In deze gesprekken vertelden wij hoe ver onze software is. Ook op welke termijn wij dit uitleveren. Het waren goede constructieve gesprekken. Vanuit verschillende gemeenten horen wij ook dat zij benaderd zijn door ketenpartners. Zij vragen gemeenten zich in te schrijven voor tijdsvakken waarop ze live willen met iPgb 2.1. Zo werken we samen steeds verder toe naar de nieuwe release.

Al met al goede ontwikkelingen, maar nog geen definitieve zekerheid

We informeren je de komende tijd zodra wij nieuws ontvangen over iPgb 2.1. Daarbij werken we aan berichtenverkeer met een blik op de toekomst. Maar hoe ziet dit berichtenverkeer er dan precies uit? Door koppelvlakken als de iPgb 2.1 en iEb te realiseren op basis van webservices. Daarmee garanderen we succesvolle en effectieve aanlevering aan de SVB. De voordelen voor jou zijn:

  • Het aanleverproces is overal hetzelfde, zonder handmatige stappen.
  • Bewezen technologie door de Makelaarsuite.
  • Je monitort het berichtenverkeer en foutafhandeling beter.
  • Je waarborgt de privacy van je burgers.

In release 21.3 vind jij de eerste aanpassingen terug voor iPgb 2.1. Wil jij meer weten over iPgb 2.1? Lees hier dan de documentatie van iStandaarden.

Deel via:

‘De juiste dienstverlening voor jouw burgers is belangrijker dan ooit. Ik daag je uit samen de beste oplossing te vinden.’

Ingmar Uijl, Productmanager Sociaal domein
Ingmar Uijl - PinkRoccade Samenlevingszaken