Direct naar de content
icon search white
25 juni 2021 - Blogs

iOpenbaar vervangt de ‘zwarte stift’

Om geautomatiseerd documenten te anonimiseren kunnen gemeentes iOpenbaar gebruiken. iOpenbaar vervangt de ‘zwarte stift’ voor het weglakken van privacy gevoelige informatie. Doordat iOpenbaar een standalone, cloud based applicatie is kunnen gemeentes morgen gebruikmaken van nauwkeuriger en efficiënter anonimiseren.

Eenvoudig in gebruik
iOpenbaar is gebouwd met een grote focus op eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Het is mogelijk om een dossier te uploaden, het eindresultaat te zien en om nog aanpassingen te doen in de geboden oplossing.
Op basis van jouw aanpassingen leert iOpenbaar welke gegevens in een bepaalde context (privacy)gevoelig zijn. Dit alles wordt op een overzichtelijke manier weergegeven op één pagina. Op deze manier voorkom je extra schakelen tussen schermen óf een handmatig papieren proces.

Plug & Play
De oplossing kan kant en klaar geplaatst worden en is daarmee direct klaar voor gebruik. Alle standaard algoritmes zijn ingericht waarmee privacygevoelige informatie direct onleesbaar gemaakt wordt.
Vervolgens is het aan jou om het ingebouwde woordenboek verder uit te breiden zodat iOpenbaar klaar is voor alle voorkomende situaties. iOpenbaar kan jouw gemeente helpen de toename in te anonimiseren documenten makkelijker te maken. Samen met onze kwartiermaker-gemeenten spelen we tijdig in op de ontwikkelingen in wet- & regelgeving. Zo zijn we samen op tijd klaar voor de toenemende vraag naar te publiceren dossiers en documenten. 

Graag laten we alle klanten zien wat ze niet mogen zien, iOpenbaar!

Hoor je bij klanten dat privacy hoog op de agenda heeft of zijn jullie al bezig met het vraagstuk anonimiseren (WOB, WEB en WOO)?
Laat het ons weten en wij geven graag een demo!

Deel via:

‘Een extra stap zetten, meedenken en adviseren over verbeteringen waar jouw burger nog beter mee wordt geholpen’

Ralf Martens, Team lead Services
pinkroccade_Ralf_Martens_163_AS (1).png (1)