Direct naar de content
icon search white
13 september 2019 - Blogs

Innoveren met iFinanciën

Welke functionaliteiten worden er in welke periode ontwikkeld? Een belangrijke vraag voor het team van Financiën & Services. Wie zich hier voornamelijk mee bezig houdt? Onze Product Owner Arjan Desjardijn. Misschien al een bekende naam voor sommigen maar voor velen nog niet. In deze blog stelt hij zich voor.

Ik zal me in deze blog voorstellen. Ik ben Arjan Desjardijn. Sinds september 2019 ben ik de nieuwe Product Owner van iFinanciën, CiVision Middelen en CiVision Innen. Ik volg mijn gewaardeerde oud-collega Leo Brussaard op, die nu met pensioen is. Als Product Owner prioriteer en plan ik welke functionaliteit we in welke periode gaan ontwikkelen. Hierbij luister ik naar de wensen van alle belanghebbenden. Gelukkig ben ik al grotendeels bekend met de functionaliteit. Van 2001 tot en met 2009 heb ik namelijk reeds eerder bij PinkRoccade Local Government gewerkt en heb toen meegeholpen bij de productontwikkeling, implementaties en beheer van CiVision Middelen. Misschien kom je als gebruiker of applicatiebeheerder nog wel een werkinstructie tegen met mijn naam erop.

Werkgeschiedenis
De afgelopen tien jaar heb ik bij het zusje PinkRoccade Healthcare gewerkt voor ziekenhuizen en GGZ-instellingen om de SAP template CareCTRL te ontwikkelen, te implementeren en te beheren. Feitelijk dus zo’n beetje dezelfde rollen, maar dan in een andere markt. Er zijn best veel overeenkomsten in de financiële processen bij ziekenhuizen en decentrale overheid, bijvoorbeeld op het gebied van crediteuren, debiteuren en het grootboek. Bij ziekenhuizen zijn de domeinen van inkoop & logistiek, service & onderhoud en integraties met andere systemen (zoals een integratie met een ziekenhuis informatie systeem) wel echt anders.

Een echte SAP fan
Sinds maart van dit jaar werk ik weer bij PinkRoccade Local Government. Als SAP fan vind ik het interessant om met het nieuwe platform S/4HANA (waarop iFinanciën draait) en nieuwe toepassingen bezig te zijn, bijvoorbeeld met de Fiori Launchpad en Fiori apps. Het Fiori Launchpad is een mooi menu met tegels om functionaliteiten op te starten. Fiori apps zijn zeer gebruiksvriendelijke apps, die allemaal vanuit de browser werken en ook schaalbaar zijn naar verschillende apparaten, bijvoorbeeld naar de schermgrootte van een iPad/tablet.

2019-09-12_16-19-09.png

Ontwerpen van nieuwe functionaliteiten
De afgelopen maanden ben ik betrokken geweest bij het ontwerpen van een nieuwe begrotingsfunctionaliteit, waarbij we de decentrale gebruikers zoals budgethouders en financiële consulenten willen ondersteunen door middel van Fiori apps. Het concept is om heel eenvoudig een budgetaanvraag te kunnen maken en deze te laten goedkeuren via een workflow en uiteindelijk als begrotingswijziging ter akkoord voor te leggen aan de gemeenteraad/Provinciale Staten. We zijn bij meerdere klanten langs geweest en hebben recent ook een gebruikerssessie voor begrotingen georganiseerd. Hierbij luisteren we goed naar de eisen van klanten om functionaliteiten te ontwikkelen, die aansluiten bij de wensen. Het leuke is dat je tegenwoordig met prototypes van een Fiori app een idee heel goed kan vormgeven en visueel kan demonstreren. Hierdoor kunnen we meteen feedback krijgen en dit verwerken in de verdere ontwikkeling.

Ik heb er zin in om de komende tijd verder te innoveren met iFinanciën en zal jullie in diverse blogs op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

Neem gerust contact met mij op
Heb je wensen of ideeën voor iFinanciën, CiVision Middelen of CiVision Innen? Stuur dan een berichtje naar: Arjan.Desjardijn@PinkRoccade.nl. 

Deel via: