Direct naar de content
icon search white
8 september 2020 - Blogs

“Ik heb oprecht ontzettend veel bewondering voor jullie”

Het is een tijdje geleden dat ik mijn laatste blog schreef. In de tussentijd is er ontzettend veel veranderd. De wereld om ons heen is minder van zelfsprekend geworden sinds de opkomst van Covid-19. Ik neem je kort mee in inzichten van de afgelopen tijd en welke onderwerpen op dit moment onze aandacht hebben binnen CiVision Samenlevingszaken.

 

De wereld om ons heen is veranderd. En ik merk dat mensen daardoor vaker de vraag stellen “hoe gaat het” of uitspreken naar elkaar dat we hopelijk in goede gezondheid verkeren. Hierover nadenkend heb ik de laatste tijd vaak aan jullie als gemeenten gedacht. Ik wil oprecht zeggen dat ik ontzettend veel bewondering voor jullie heb met al het werk dat verzet is met de Tozo-aanvragen. Een welverdiend compliment! 

Naast de “hoe gaat het” mogen we meer doen

Ik denk dat het meer dan terecht is dat we complimenten naar elkaar maken over het geleverde werk. Met naar elkaar bedoel ik met name naar gemeenten onderling. Via onze website Compliment voor de Consulent hopen we jullie daar een beetje bij te helpen. Ik wil je daarom dan ook eens uitnodigen om een kijkje te nemen op deze website.

De situatie rondom Covid-19 en het thuiswerken gaf mij een andere blik op dingen. Bijvoorbeeld over welke kritische plek onze software heeft binnen een gemeente. Hoe belangrijk een goede samenwerking is om zo de beste dienstverlening aan jouw burger te geven. Soms zorgt dit voor lastige situaties. Vooral bij onbekende situaties. Gelukkig komen wij snel in actie wanneer dit verwacht wordt en zorgen we gezamenlijk voor de juiste focus op prioriteiten. Dit zijn en blijven voor iedereen leermomenten, die wij meenemen. Je bent nooit te oud om te leren!

Aandacht binnen CiVision Samenlevingszaken

Ik neem je kort mee in welke onderwerpen op dit moment onze aandacht hebben binnen CiVision Samenlevingszaken. Uiteraard wil ik jouw gemeente uitdagen hierin met ons mee te denken en ons uit te dagen in het opleveren van goed werkende software.

Tot en met januari staan een aantal onderwerpen op onze backlog. Deze bespreek ik hieronder. Wil je deze onderwerpen op een ander moment opzoeken? Kijk dan op onze roadmap.

Wet vereenvoudiging beslagvrije voet

Deze wet verandert flink. De administratieve last wordt minder. We passen CiVision Samenlevingszaken aan door te werken met inhoudingspercentages bij betalingsregelingen. En het vastleggen van een coördinerend deurwaarder. Als laatste krijg je een nieuw scherm om de berekening van de beslagvrije voet in te lezen vanuit het portal van het Inlichtingenbureau.

iWmo 3.0 per 2021

Per 4 januari 2021 gaat de iWmo en iJw standaard 3.0 in. Dit is een flinke aanpassing. Vanaf 1 oktober starten we met de ketentests. We organiseren een digitale sessie om dit met jou te bespreken. Meld je hier aan. 

iWmo voor hulpmiddelen

Je kan nu in CiVision Samenlevingszaken de hulpmiddelen via het berichtenverkeer van de iWmo versturen en inlezen. Het gaat om rolstoelen, woon- en vervoersvoorzieningen. De functionaliteit is met 20.5 geleverd. In versie 20.6 leveren we de laatste spreekwoordelijke puntje op de ‘i’. Heb je interesse in een digitale sessie over deze module? Schrijf je dan hier in. 

Jaarwerk 2020

Het jaarwerk van 2020 krijgt extra aandacht vanwege de Tozo-regelingen. Hiermee starten we eind september al. Houd TOPdesk goed in de gaten. Wil je het jaarwerk door ons laten uitvoeren? Dat kan! Laat het ons weten via deze link.

Heb je naar aanleiding van mijn blog vragen? Of wil je meer over een van de bovenstaande onderwerpen? Laat het mij dan weten. Je kan mij bereiken op 06-46091064 of klik op de button hieronder.

Deel via:

‘De juiste dienstverlening voor jouw burgers is belangrijker dan ooit. Ik daag je uit samen de beste oplossing te vinden.’

Ingmar Uijl, Productmanager Sociaal domein
Ingmar Uijl - PinkRoccade Samenlevingszaken