Direct naar de content
icon search white
15 april 2021 - Blogs

iFinanciën op mobile devices

Werk en privé lopen steeds meer in elkaar over. Daar waar voorheen strikt gescheiden omgevingen werden gebruikt, zien we de laatste jaren dat de zakelijke laptop en de privé telefoon kruiselings gemixt worden ingezet. De wens om ook binnen iFinanciën op mobile devices te werken, stijgt. Uiteraard geven wij hier gehoor aan. Met onze Fiori apps voor iFinanciën werk je prettig en veilig op alle mobile devices. Lees meer in onderstaande blog.

29% gebruikt een privé smartphone en 23% een privé laptop voor zakelijke doeleinden

Dit kwam naar voren in een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (2018). Andersom is dat respectievelijk 15% en 20%. Persoonlijk lijken mij deze laatste percentages wat laag, maar het gebeuren rondom corona heeft deze percentages zeker doen stijgen. Slag om de arm: daar heb ik nog geen cijfers van gezien.

Hoe dan ook, de wens om op mobiele apparaten bijvoorbeeld ook een factuur of memoriaalboeking goed te keuren, of een ATB aan te vragen, stijgt. Daarbij ligt het gebruik van een telefoon dichter bij de mogelijkheden dan een tablet, omdat in de praktijk blijkt dat werkgevers vaker een telefoon vergoeden dan een tablet. Anderzijds scoort een tablet wel beter op visuele aspecten.

Onze Fiori apps voor iFinanciën houden rekening met alle mobile devices

Momenteel bieden wij 3 apps aan gebaseerd op SAP Fiori, de suite van SAP met talloze mobiele apps waarbij User Experience centraal staat. Namelijk Workflow Memorialen, Goedkeuren Inkoopfacturen en Budgetinfo. In de komende tijd worden er meer Fiori apps toegevoegd. Bij de ontwikkeling zorgen wij er voor dat de schermen bij gebruik door welk medium dan ook (laptop/desktop/tablet/telefoon) goed schalen en de benodigde informatie duidelijk weergeven. Dus ook als je een ATB op je telefoon wilt aanmaken.

Ideaal? Dat is heel persoonlijk. Het is duidelijk dat er op een groter scherm meer past. Maar voor het goedkeuren van een factuur of een ATB kan een telefoon natuurlijk wel een goede oplossing zijn. Zo worden er naast kleurtjes ook specifieke iconen gebruikt om functionaliteit aan te duiden en streven wij een ergonomische indeling en gebruik van knoppen na.

icons-mobile-devices-ifinancien.png

Veiligheid is bij het gebruik van mobile devices misschien wel het meest belangrijke

Daarom is het gebruik van een VPN-verbinding en een multifactor authenticatie bijzonder aan te raden. In het kader van veiligheid is ook goed autorisatiebeheer onmisbaar. Iedere medewerker die binnen iFinanciën werkt, heeft daarvoor een gebruikersnaam. Elke gebruiker vervult in de organisatie ook een bepaalde rol. Om deze rol te vervullen moet de gebruiker bepaalde werkzaamheden kunnen en mogen uitvoeren. De benodigde autorisaties hiervoor zijn belegd in rollen waar de gebruikers aan gekoppeld worden. Deze autorisatierollen zorgen ervoor dat functiescheiding in iFinanciën gewaarborgd is. 

Wil je meer informatie over de nieuwe apps?

Bel of mail dan met Elias Tsouvelekidis via 0628759488 of elias.tsouvelekidis@pinkroccade.nl.

Deel via: