Direct naar de content
icon search white
16 december 2022 - Blogs

Focus betekent keuzes maken

Afgelopen jaar is het iKlantcontactsysteem volledig vernieuwd. Komend jaar staat iZaakafhandeling op de planning. De vernieuwing van iZaakafhandeling zal veel omvangrijker zijn. 
Hierdoor is de vraag ontstaan “Moeten we in 2023 focus aanbrengen om de vernieuwing ruim baan te geven?”

Kwartiermakers bepalen de doorontwikkeling 

50% van onze roadmap wordt bepaald door onze kwartiermakers. Er zijn twee manieren hoe de kwartiermakers inhoud geven aan de roadmap van iZaaksuite. De eerste manier is de jaarlijkse roadmap sessie waarin drie thema’s worden gekozen die verder uitgewerkt worden in werksessies tot concrete nieuwe functionaliteiten. De tweede manier is dat onze kwartiermakers ieder kwartaal mogen stemmen op de openstaande signalen (kleine wensen). Middels een stembus wordt de top prioriteit bepaald die vervolgens wordt opgepakt in de eerstvolgende release.

Focus onder voorwaarde

De vernieuwing van iZaakafhandeling is een groot project en bevat dezelfde thema’s als een roadmapsessie. Daarom is aan de kwartiermakers voorgesteld om de roadmapsessie dit jaar niet te gebruiken om nieuwe thema’s te kiezen. De ruimte die hierdoor vrij komt kan worden gebruikt om focus aan te brengen voor de vernieuwing van iZaakafhandeling. Dit werd positief ontvangen door de kwartiermakers onder twee voorwaarden:
1. Wij willen net als bij het iKCS nauw betrokken worden bij de vernieuwing. Werksessies die normaal gebruikt worden om thema’s uit te diepen willen we gebruiken om mee te denken over de vernieuwing van iZaakafhandeling
2. De stembus die ieder kwartaal plaatsvindt willen we wel laten door gaan om ook richting eindgebruikers een continue doorontwikkeling en verbetering te laten zien.

Ik kan me helemaal vinden in deze voorwaarden en heb zin om met zowel mijn R&D team als de kwartiermakers aan de slag te gaan om iZaakafhandeling net als iKlantcontactsysteem volledig te vernieuwen en te verbeteren!

Deel via:

‘Samen met onze klanten de toekomst van iBurgerzaken inkleuren.’

Ward de Laat, Product Manager iBurgerzaken
PR_Ward_de_Laat_6105_AS.png