Direct naar de content
icon search white
8 juni 2023 - Blogs

De vernieuwing van de interface van iZaakafhandeling

In de wereld van softwareontwikkeling is verandering de enige constante. Technologieën evolueren voortdurend, gebruikersbehoeften veranderen. Een van de meest zichtbare aspecten van een softwareapplicatie is de gebruikersinterface (UI). Het is het gezicht van de software en heeft een directe impact op de gebruikerservaring. Net zoals een huis na verloop van tijd een opfrisbeurt nodig heeft, kan ook een software-interface wel eens een vernieuwing gebruiken. Vorig jaar hebben we dan ook iKlantcontactsysteem volledig vernieuwd.

Nu is iZaakafhandeling aan de beurt!

Kwartiermakers aan het werk

Na een verbouwing moet er natuurlijk worden getest. We vinden het belangrijk te weten wat de gebruiker er van vindt. We organiseerden een kwartiermakers sessie voor de mensen die al in een vroeg stadium betrokken zijn bij de ontwikkeling. Na introductie konden zij onder toeziend oog van de experts zelf aan de slag met de vernieuwde applicatie. Ook voor ons een spannend moment, want de reacties van de eindgebruiker en applicatie beheerder zijn nuttige informatie voor ons.

Ze konden door Tips en Tops verbeterpuntjes aangeven of laten weten waar ze juist blij van werden. Het rijtje Tops was gelukkig langer en de kwartiermakers waren over het algemeen erg tevreden! En wij gaan aan de slag met de verbeteringen.

Waarom de interface vernieuwen?

Gebruikerservaring verbeteren: Een verouderde interface leidt tot een onaangename gebruikerservaring. Door de interface te vernieuwen, implementeren we nieuwe interactiepatronen en ontwerptrends die de gebruikerservaring verbeteren en gebruikers helpen om efficiënter te werken in iZaakafhandeling.

Technologische vooruitgang benutten: Technologieën evolueren voortdurend, en nieuwe mogelijkheden leiden tot innovatieve en krachtige gebruikersinterfaces. Door de interface te vernieuwen, integreer je nieuwe technologieën en frameworks die betere prestaties, schaalbaarheid en functionaliteit bieden.

De volgende stappen

De ontvangen feedback nemen wij mee in de verdere vernieuwing van iZaakafhandeling. Deze sessie geeft ons team veel positieve energie. Het is erg leuk om te zien hoe gebruikers en beheerders reageren op de eerste stappen die gezet zijn met de nieuwe interface. De komende tijd blijven wij de kwartiermakers betrekken in de verdere doorontwikkeling. Ben jij ook benieuwd hoe ons nieuwe interface eruit komt te zien? Neem contact op met mij!

 

 

 

 

 

Deel via:

‘Samen met onze klanten de toekomst van het zaakgericht werken inkleuren’

Ward de Laat, Productmanager zaakgericht werken
PR_Ward_de_Laat_6105_AS.png