Direct naar de content
icon search white
18 maart 2019 - Blogs

De 'Story' achter iParticipatie

Hallo,

Mijn naam is Story IPA-14. Ik ben een story op de backlog van iPartcipatie. Ik ben een van de vele stories binnen iParticipatie. Maar ik wil jullie toch graag mijn verhaal vertellen. Lees hoe ik onderdeel werd van iParticipatie. 

 

In het begin

Op een dag was onze Business Analist in gesprek met een aantal klanten. Ze spraken over iParticipatie en de wens dat het zo mooi zou zijn om als gebruikers data gemakkelijk op te slaan. Zelfs als ze even weg moeten van hun computer. Deze data staat dan weer voor ze klaar als ze de applicatie starten. Zo begon het… Story IPA-14 was geboren!

Ik ben een Story en ik heet IPA-14

Mijn beschrijving is: “Als medewerker kan ik tussentijds een beoordeling opslaan of opnieuw openen”. Ik kreeg gelijk te maken met allerlei vragen. Hoe zie ik er dan uit? Waar moet ik staan in de applicatie? Ben ik een knop? Zo ja, heeft deze knop tekst en kleur? Door het beantwoorden van deze vragen werd het steeds duidelijker wie ik was. En wat onze Business Analist met mij van plan was. 

Maar ik doe het nog niet…

Nadat we gezamenlijk uitvogelden wie ik precies was waren we er nog niet. Iedereen begreep nu wat ik moest doen maar ik deed het nog niet. Ik was alleen zichtbaar als de gebruiker autorisatie had op mij te klikken. Anders was ik er gewoon niet. Ik zag er dus perfect uit, maar ik deed het nog niet. Ik kon nog niets opslaan of openen. Na veel testen en bijschaven was ik klaar. Ik deed wat ik moest doen en iedereen was tevreden over mij. Nu was ik klaar om echt een deel van iParticipatie te worden. De ontwikkelaars voegden mij toe aan de code van iParticipatie en zorgden ervoor dat iPartcipatie goed bleef werken met mij erbij.

Nu kan ik met trots zeggen dat ik niet langer Story IPA-14 ben. Ik maak nu deel uit van iParticipatie!

Aan de slag met iParticipatie

Ook gemeente Huizen heeft getekend! Zij zijn enthousiast om met iParticipatie aan de slag te gaan. Wil je meer weten? Laat het ons weten!   

Deel via:

‘Met ons team bouwen wij continu aan betere software waardoor we een burger steeds sneller kunnen helpen.’

Bas van Laarhoven, Test Specialist
CROP PinkRoccade_Bas_van_Laarhoven_67862.png