Direct naar de content
icon search white
6 december 2021 - Blogs

De burger verdient dat wij zorgvuldig omgaan met hun informatie

Archivering is belangrijk

Bij de keuze van een nieuwe applicatie wordt het vraagstuk archivering vaak over het hoofd gezien. Gelukkig zien wij daar steeds meer verandering in komen. En terecht, de gemeente heeft de plicht om op een nette en overzichtelijke manier met data om moeten gaan. Dit betekent dat er moet worden voldaan aan de archiveringswetgeving.

Kentering van koppelen naar domeingericht werken
De afgelopen jaren heb ik me vanuit PinkRoccade hard gemaakt voor deze zaak, de zaak die archiveren heet. Ik ben met veel gemeenten de discussie aangegaan wat het belang is van een goede archivering en wat de voordelen hiervan zijn. Ik zie hierdoor steeds meer gemeenten een bewuste keuze maken wat zij willen bereiken met archivering en welke oplossing daarbij geschikt is. Ik zie wel een duidelijke kentering bij gemeenten, waarbij domeingericht werken steeds vaker als dominante visie wordt gekozen i.p.v. het koppelen met een zaaksysteem.

iArchief maakt archiveren simpel
Met onze domeinoplossing iArchief bieden wij gemeenten de kans om domeingericht te archiveren voor de taak specifieke applicaties van PinkRoccade zoals iBurgerzaken, CiVision Samenlevingszaken, iSamenlevingszaken en iObjecten. Via iArchief worden de zaak en documentgegevens op een simpele manier gearchiveerd en vernietigd.

Steeds meer gemeenten kiezen dan ook voor iArchief. Alleen al afgelopen 2 maanden(ik zou half jaar zetten) hebben 11 nieuwe klanten gekozen voor iArchief. Dit zijn zowel kleinere als grotere gemeenten. En daar ben ik trots op! Niet zozeer op het feit dat ze kiezen voor iArchief, maar vooral over het feit dat deze 11 gemeenten een bewuste keuze maken over archiveren. En daar doe ik het ook voor, want archivering moet op orde zijn. Is het niet voor je eigen organisatie, dan zeker voor de burger. Want de burger verdiend dat wij zorgvuldig omgaan met hun informatie!

Ben jij ook nog aan het worstelen met de juiste keuze voor archivering? Ik kom graag met je in gesprek.

Deel via: