Direct naar de content
icon search white
12 maart 2021 - Blogs

De blik vooruit met de iFinanciën Roadmap

We zijn alweer een eind op weg in het eerste kwartaal van 2021. Een goed moment voor een update rondom onze productontwikkelingen. Graag blik ik met jullie terug op recente ontwikkelingen en kijk ik samen met jullie vooruit naar de komende drie kwartalen.

Steeds meer gemeenten vinden hun weg naar iFinanciën

Allereerst zijn we blij om te melden dat steeds meer gemeenten de weg naar iFinanciën weten te vinden. Per 1 januari van dit jaar zijn er weer een aantal gemeenten succesvol live gegaan. Inmiddels maken meer dan tien gemeenten gebruik van iFinanciën en de volgende implementaties lopen alweer. Heb je het persartikel over hoe de gemeenten Stein, Schagen en Hellevoetsluis innoveren met iFinanciën trouwens al gelezen?

De afgelopen maanden ontwikkelden we nieuwe innovaties voor meer gebruiksgemak en meer grip op het financiële proces

Doordat de groep gemeenten met iFinanciën snel groeit, kunnen we in co-creatie ook steeds sneller nieuwe apps ontwikkelen die tegemoet komen aan jullie behoeften. In de afgelopen maanden leverden we in iFinanciën bijvoorbeeld de app Workflow Memoriaal op, waarmee je via een workflow memoriaalboekingen aanvraagt en goedkeurt. Ook bouwden we de app Goedkeuren Inkoopfacturen waarmee je eenvoudig inkoopfacturen goedkeurt via iedere device. Beide apps vergroten het gebruiksgemak, maken de functionaliteit laagdrempelig voor budgethouders en zorgen voor meer grip op het financiële proces. Daarnaast werkten we aan de module Cash Management en aan een koppelvlak voor zaaksystemen. Deze laatstgenoemde functionaliteiten zijn zowel in iFinanciën als CiVision Middelen te gebruiken.

Op dit moment werken we weer aan een aantal nieuwe innovaties

Concreet staan we in de startblokken om de rapportagetool iRapportage en de iDebiteuren -  Workflow Verkoopfacturen te ontwikkelen. De ontwerpen voor deze nieuwe modules hebben we samen met gemeenten in werkgroepen uitgedacht. Bij de werkgroep iDebiteuren - Workflow Verkoopfacturen hadden we maar liefst twaalf deelnemers! Erg fijn dat jullie ons helpen met het ontwerpen en ons van feedback voorzien.

Voor deze twee innovaties geldt dat we nu overgaan tot ontwikkeling en dat doen we uiteraard ook graag met jullie in co-creatie. Wil jij de oplossing(en) met ons samen ontwikkelen? Laat het dan weten aan mijn collega Elias of aan mijzelf. Wij praten jullie graag bij over de voordelen die dit voor jullie biedt.

Uiteraard kijken we ook graag vooruit

Daarom zijn we met een aantal onderzoeken gestart naar innovaties die later dit jaar of begin volgend jaar ontwikkeld kunnen worden. Wellicht heb je in de nieuwsbrief hier al een en ander over voorbij zien komen of ben je al door Elias benaderd om deel te nemen aan een van de webinars. Mocht dat niet zo zijn, meld je dan aan voor een van de webinars over iSubsidie en Autorisaties. Wil je mee testen voor een eerste versie van de IV3-matrix in JSON formaat? Laat het dan ook weten. In het tweede kwartaal komt er ook iets op de agenda omtrent PSD2. Genoeg te bespreken samen!

 

Deel via:

‘Mijn doel is om samen met de klant en ons team oplossingen te realiseren die de gemeente optimaal ondersteunen bij haar eigen doelen.’

Julius Haagh, Product Manager Financiën & Services
pinkroccade_Julius_Haagh_041_AS.png