Direct naar de content
icon search white
17 februari 2020 - Blogs

De 6 voordelen van datagedreven werken

In mijn vorige blog las je over een datagedreven werkwijze in het sociaal domein. Met onze applicatie iNzicht Sociaal Domein zet je een goede stap naar deze werkwijze. In deze blog lees je over de voordelen van deze applicatie. Maar ook over de verschillende mogelijkheden die we aanbieden.

Informatie op 1 centrale plek

iNzicht Sociaal Domein kent veel voordelen. Alle gegevens over onze modules Werk & Inkomen, Wmo & Jeugd en Regie staan verzameld op 1 centrale plek. Je hebt dus geen last van meer van losse onoverzichtelijke Excelsheets. Maar er zijn nog meer voordelen:

• Je beschikt dagelijks over actuele gegevens
De gegevens binnen iNzicht Sociaal Domein worden elke nacht vernieuwd. Zo beschik je als gemeente dagelijks over actuele overzichten.

• Je autoriseert de overzichten per rol
Met iNzicht Sociaal Domein autoriseer je rollen. Zo regel je zelf wie welke informatie kan raadplegen.

• Je hebt toegang op elk moment van de dag
Je bekijkt op ieder moment van de dag jouw individuele omgeving. Je kunt zelfs jouw omgeving precies naar jouw eigen voorkeur inrichten.

• Je hebt inzicht in informatie over WMO & Jeugd
Met de module WMO & Jeugd van CiVision Samenlevingszaken heb je inzicht in de in- en uitstroom van cliënten. Je ziet dit per product, productcategorie & soort voorziening.

• Je hebt inzicht in informatie over Werk & Inkomen
Met de module Werk & Inkomen van CiVision Samenlevingszaken heb je inzicht in het verloop van uitkeringsgerechtigden en re-integratievoorzieningen.

• Je hebt inzicht in informatie over Regie
Met de module Regie van iSamenleving heb je inzicht in het verloop van ontvangen en afgeronde signalen. Maar ook in gestarte en gesloten casussen & afgesloten acties.

Data van Regie bieden wij ook los aan in ons LDF

Maak je gebruik van onze MakelaarSuite? En ben je alleen geïnteresseerd in Regie data uit onze applicatie iSamenleving? Dat kan! De data van iSamenleving staat in de PinkCloud. Daarom is het mogelijk dat wij de losse dataset aanbieden. De data wordt via Apache NiFi overgeheveld naar het Linked Data Framework (LDF). Het LDF is de schakel tussen de ruwe data uit jouw applicatie en de visualisatie daarvan. Elke gemeente beschikt over het LDF als zij gebruik maakt van de MakelaarSuite. Wat is het voordeel van de data op deze locatie? Je kunt deze data combineren met overige data uit de applicaties van PinkRoccade. Deze moeten dan wel ook in deze locatie staan opgeslagen.

De data van Regie bieden wij ook aan op een eigen gekozen locatie

De MakelaarSuite is vooralsnog een randvoorwaarde voor de applicatie iNzicht Sociaal Domein. Heb je deze niet, maar maak je wel gebruik van iSamenleving? In dit geval zetten wij de data op een eigen gekozen locatie in jullie lokale omgeving.

Heb je vragen over de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met mij! Ben je benieuwd naar wat datagedreven werken precies is? Lees dan hier mijn vorige blog. 

 

Deel via:

‘Wij maken burgerzaken OPEN.’

Aniek de Vet, Productowner OPENburgerzaken
Aniek de Vet - PinkRoccade Samenlevingszaken