Direct naar de content
icon search white
12 oktober 2020 - Blogs

Centraal Factureren is dé debiteurenadministratie voor iFinanciën

Veel CiVision Innen klanten kennen Centraal Factureren al als een makkelijke tool om verkoopfacturen naar hun debiteuren te sturen. Ook onze CiVision Middelen klanten willen we nu graag kennis laten maken met deze functionaliteit. Centraal Factureren is namelijk dé debiteurenmodule voor iFinanciën. Wat dit inhoudt, leg ik hieronder verder uit.

Centraal Factureren biedt nu al de mogelijkheid om snel facturen in te voeren en te printen of te verzenden per mail. Daarnaast is het mogelijk om via uploadbestanden massaal facturen aan te maken. Wat ook tot de mogelijkheid behoort, is het vastleggen van een contract waar bijvoorbeeld iedere maand of ieder kwartaal een factuur uitkomt. Vervolgens kunnen deze facturen dan ook nog automatisch geïncasseerd worden op het moment dat de debiteur hier een machtiging voor heeft afgegeven.

Bijkomend voordeel is dat via Centraal Factureren gebruik gemaakt wordt van het invorderen en bewaken van vorderingen in CiVision Innen. Hierdoor worden invorderingskosten bijvoorbeeld automatisch berekend en geboekt, kunnen incassoschema’s en betalingsregelingen getroffen worden en is er de mogelijkheid om gegevens eenvoudig richting een externe deurwaarder of incassobureau te sturen. Centraal Factureren is dus al heel compleet en we blijven stappen zetten voor extra gebruiksvriendelijkheid en het uitbouwen van de functionaliteit.

Momenteel werken we aan een mogelijkheid om Centraal Factureren te koppelen aan externe applicaties

Denk hierbij aan applicaties zoals iBegraafplaats. Daarnaast kan er via deze weg gekoppeld gaan worden met bijvoorbeeld een zaaksysteem om eventuele verkopen vanuit dat systeem vast te leggen in de centrale debiteurenadministratie.

Een andere ontwikkeling is het kunnen versturen van e-facturen

We weten natuurlijk allemaal dat gemeenten deze moeten kunnen ontvangen, maar via het gebruik van Centraal Factureren kan je deze als gemeente ook versturen.

De grootste ontwikkeling is het opzetten van een Workflow Verkoopfacturen in iFinanciën binnen iDebiteuren

Hiermee kan er vanuit een decentrale afdeling een factuur aan worden gemaakt in Centraal Factureren en dus in de centrale debiteurenadministratie. Deze factuur komt via de aanvrager en een goedkeurder terecht bij de debiteurenadministratie die de factuur vervolgens alleen hoeft te controleren, te boeken en te verzenden. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de autorisatie- en validatiemogelijkheden die al bekend zijn van modules als Workflow Inkoopfacturen en Workflow Memoriaal.

Een deel van deze workflow maken we ook voor de CiVision Innen en Middelen platformen

Dit om onze huidige Centraal Factureren klanten te kunnen bedienen en tegemoet te komen. In deze versie zal de factuur van de aanvrager direct bij de debiteurenadministratie terecht komen. Zo nemen we de grootste frustratie, het onvolledig aanleveren van benodigde info, weg.

We zetten dus vol in op een debiteurenadministratie via Centraal Factureren

Mocht je hier meer over willen weten of eens willen praten over de mogelijkheden voor jouw gemeente, dan kan je contact met mij opnemen via onderstaande gegevens.

Deel via:

‘Ik wil investeren in gezamenlijke uitdagingen.’

Elias Tsouvelekidis, Product Owner Functioneel
pinkroccade_Elias_Tsouvelekidis_013_AS-extra-kl.png