Direct naar de content
icon search white
20 februari 2020 - Blogs

Boemerang medewerker

Onze applicatiebeheerder Middelen/iFinanciën, Yolanda Croonen is terug! Na een tijdje gewerkt te hebben bij de gemeente, is zij begin dit jaar weer terug op het kenniscentrum van Financiën & Services. In deze blog vertelt ze meer over haar 'boemerang' ervaring.

Ik ben weer terug én schrijf meteen mijn eerste echte blog!
Voor velen van jullie ben ik geen onbekende. Ik draai al heel wat jaren mee bij PinkRoccade, waar onlangs verandering in kwam. Ik had namelijk een nieuwe uitdaging gevonden bij de gemeente. Inmiddels ben ik weer terug op het vertrouwde nest en dat voelt goed. Ook wel een beetje gek, want ineens ben ik aan het bloggen. Op verzoek van mijn collega Loes ben ik in de pen gekropen, want ik vertel graag iets meer over hoe ik de afgelopen maanden heb ervaren.  

De overstap naar de gemeente
In mei 2019 ben ik met veel plezier begonnen in de functie van applicatiebeheerder bij een gemeente. Lekker wat dichter bij huis werken en wat meer vrije tijd. Wat ik al die jaren voor verschillende gemeente had gedaan kon ik nu bij 1 gemeente gaan doen. De mouwen werden opgestroopt. We gaan aan de bak. 100% focus. Prachtig!

De lijm die alles verbindt
Helaas kwam ik er snel achter dat dit niet de plek voor mij was. Niet omdat er geen uitdaging was. Niet omdat ik geen leuke collega’s had. Maar wat was het dan? Ineens wist ik wat ik miste: cultuur! Nee...geen kunst en musea. De sfeer. Hoe we werken. Hoe we met elkaar omgaan. De “lijm” die alles verbindt. Elkaar uitdagen om een projecten naar een hoger niveau te tillen. Samen met collega’s ontwikkelen. Samen fouten maken; vallen en weer opstaan.

Terug naar Financiën & Services
Gelukkig zijn er verschillende signalen waaraan je kunt herkennen dat je dicht bij jezelf moet blijven én op het juist spoor zit. Teruggaan naar je oude baas doe je niet zomaar. Toen ik in oktober 2019 bij PinkRoccade Financiën & Services naar binnen stapte om op de koffie te gaan, was er gelijk weer een gevoel van saamhorigheid. Ik zag verschillende teams met elkaar samenwerken. Ik voelde passie. Ze waren mooie dingen aan het bedenken en maken. Ze waren enthousiast over de dingen waar ze mee bezig waren. Er was een heerlijke flow. Zoveel mooie dingen te doen. En ik heb de goede keuze gemaakt. We gaan ervoor.

Aandacht, toewijding en contact 
Vrijwel iedere organisatie heeft vandaag de dag vastgelegd waar zij voor staat, wat ze wil bieden en welke waarde ze daarbij hanteert. Termen zoals beleid, langere termijn, visie, missie, kernwaarden, strategie, verbinden, vertrouwen vliegen je om de oren. Termen die soms voor mij een ver-van-mijn-bed show zijn en ook een bron van ergernis kunnen vormen. Wat ik zelf belangrijk vindt en wat ik ook in mijn werk probeer uit te dragen is aandacht, toewijding en contact met de gemeenten. De interactie met de gemeente. Het werk van alledag, omgaan met wisselende omstandigheden. Proberen een oplossing te vinden waar de gemeente tegen aanloopt: in die rol ben ik weer terug! Ik ben te bereiken via: Yolanda.Croonen@pinkroccade.nl.

‘Tot slot: Als je de toekomst wilt verbeteren moet je blijven bouwen. Je zelf blijven ontwikkelen. Het is volgens mij de enige manier om kansen te buigen in je voordeel.’

Deel via: