Direct naar de content
icon search white
19 maart 2021 - Blogs

Binnen een handomdraai een volledig digitale aanvraag

Samen met een team van de gemeente Veere heb ik in een handomdraai een nieuw proces gedigitaliseerd met iZaaksuite: aanvraag voor een compensatieregeling. Een actueel proces in elke gemeente, om culturele organisaties tegemoet te komen met een compensatieregeling. 

Er moet veel informatie worden aangeleverd tijdens de aanvraag voor een compensatieregeling. Een eFormulier inzetten is dan de juiste oplossing. Door een volledig ingevulde aanvraag kan een behandeld ambtenaar meteen aan de slag. Wel zo fijn voor de aanvrager!

Hoe pakken we dit aan?
Met een online kick-off starten we de sessies. We stellen het doel van de dag is en welke rol eenieder daarin heeft. We gaan snel aan de slag. Het creëren van overzicht zorgt voor een goede start. We bespreken welke informatie benodigd is voor het afhandelen van het proces. Samen met de applicatiebeheerders en de proceseigenaar zitten we aan (een digitale) tafel om zo een beeld te schetsen van het eindresultaat. Er worden vragen gesteld zoals: Uit welke stappen bestaat het proces? Welke gegevens moeten we vastleggen? Hoe kan de behandeld ambtenaar makkelijk alle informatie controleren? Welke gegevens zijn verplicht? We beginnen met het einde in gedachten!

Bouw van het zaaktype
Als we alle informatie hebben verzameld starten we met het bouwen van een proces. Na het afronden van een processtap gaan lopen we samen door de stap heen. We testen het eFormulier en lopen het zojuist gebouwde proces in Zaakafhandeling door, samen met één van de behandelaars.

Het resultaat, daar draait het om!
Wéér een stap dichterbij optimale self-service. De burger die een aanvraag indient ziet zelf of zijn aanvraag volledig is. De behandelaars van gemeente Veere ontvangen alle nodige informatie om het proces af te handelen binnen de wettelijke termijnen. En omdat alles volledig digitaal gaat, is meteen het digitale archief op orde.

Iedere gemeente ontwikkelt zich door. Nieuwe processen implementeren óf aanpassingen doorvoeren doe je elke dag. Ik help je graag!

Deel via:

‘Voldoen aan de Archiefwet en aan de slag gaan met Zaakgericht Archiveren? Neem contact met mij op om samen hieraan te werken!’

Jeffrey de Wit, Consultant Zaakgericht Werken & Leadconsultant iArchief
Kopie_Jeffrey_de_Wit_3224 vrij.png