Direct naar de content
icon search white
5 oktober 2021 - Blogs

Archief op orde

Steeds vaker is dat wat wij bij veel gemeentes te horen krijgen. Men is opzoek naar een manier om de TSA’s archiefwaardig te maken, maar willen niet afhankelijk zijn aan het steeds maar veranderende IT-landschap en de koppeling naar het zaaksysteem die daarbij hoort.

Domeingericht werken komt hierdoor steeds frequenter om de hoek kijken en het bevalt. De verantwoordelijkheid voor het archief/archiveren bij de afdeling waar de data wordt gemaakt. Zelf keuzes maken en een snelle livegang. Deze trend hebben wij vanuit Pink vormgegeven door iArchief succesvol onder al onze i-lijn applicaties van Pink te laten draaien.

Afbeelding1.png

Met iArchief voldoe je als gemeente aan de AVG en de Archiefwet
Bij het afsluiten van een zaak, van de Taakspecieke applicaties van Pink, zorgt iArchief voor een archiefwaardige opslag van documenten, inclusief de bijbehorende metadata en functionaliteit van een digitaal archief. Denk hierbij aan automatische toekenning archiefnominatie, vernietigingsdatum en het aanmaken van vernietigingslijsten/bewaarlijsten. Dit gebeurt op basis van het resultaat van de zaak. Door je archief dicht op je applicatie te houden en van dezelfde leverancier ondervind je geen koppelproblematiek en heb je de touwtjes zelf in handen binnen je domein.

Niet afhankelijk willen zijn van je huidige zaaksysteem/DMS en op korte termijn je Archief voor jouw applicatie op orde. Neem contact met ons op, we spreken je graag!

Deel via: