Direct naar de content
icon search white
7 april 2020 - Tozo

Vragenlijst met partnerondertekening

Vorige week leverde de VNG een modelvragenlijst op. Deze vind je hier. Veel gemeenten gaan hier nu mee aan de slag. Op basis van deze modelvragenlijst zijn wij verder gegaan.

Mijn partner tekent ook

Bij de Tozo aanvraag ondertekent jouw echtgenoot of inwonende partner ook. Waarom is dat? De Tozo is een aanvulling tot het sociaal minimum en gebaseerd op de Participatiewet. Deze uitkering is dus voor jouw hele gezin. Daarom neem je jouw echtgenoot of inwonende partner ook mee in de ondertekening. Dit doe je ook zo bij ‘gewone’ aanvragen van de Participatiewet. Zo stelt de gemeente het juiste normbedrag van de uitkering vast. De hoogte van jouw inkomensaanvulling bepaalt de gemeente niet op basis van het inkomen van jouw partner. Dit inkomen blijft buiten beschouwing.

Je ondertekent allebei veilig

Op basis van het eerder genoemde standaardmodel, maakten wij een nieuwe vragenlijst. Wij stelden vragenlijsten op voor alleenstaanden en voor aanvragen met partner. Voor de partner is deze aanvraag inclusief partnerondertekening. Je tekent heel gemakkelijk met jouw DigiD. En jouw partner doet dit ook. Dit gaat gemakkelijk en veilig via 2 DigiD sessies. Je ondertekent allebei en stuurt de aanvraag in.

Deel via:

‘Met Common Ground bouwen we samen het informatielandschap van de toekomst!’

Julian Cissen, Developer zaakgericht werken
PinkRoccade Samenlevingszaken - Julian_Cissen