Direct naar de content
icon search white

Optimaliseer je documenten

writing-1149962.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iDocumentcreatie
#199

Gemeente Haaksbergen gebruikt sinds 2020 iBurgerzaken en in 2022 namen ze bewust tijd voor de verdere optimalisatie, vooral van documenten. De start in ‘coronatijd’ betekende dat opleidingen veelal remote zijn verzorgd en dat veel vanuit huis is ingericht door consultants van PinkRoccade Publiekszaken.

Optimaliseer je documenten

“In de praktijk zagen we na livegang nog wat foutjes in een aantal documenten,” blikt Marieke Burgers, medewerker burgerzaken bij gemeente Haaksbergen terug. “Zo stond bijvoorbeeld het briefhoofd soms aan de verkeerde kant.” Als de grootste bulk is overgezet vanuit Kofax naar iDocumentcreatie zou je dat soort kleine dingen normaalgesproken zelf kunnen herstellen, weet Marieke inmiddels. Tijdens de (remote) implementatie was er alleen bewust wat minder aandacht voor documentcreatie want er waren andere uitdagingen op dat moment. Met 2 extra consultancydagen op locatie in 2022 staan nu alle documenten correct in iDocumentcreatie. Ook het juiste gebruik van en het doorvoeren van wijzigingen in leverancierstemplates, herbruikbare blokken en kennisgevingen zijn de applicatiebeheerders van Haaksbergen nu machtig. "Door het samen op te pakken krijg je meer inzicht in hoe iDocumentcreatie werkt en dus ook meer een basis om zelf verder te kunnen."

Marieke is maar wat blij met het doorlopen traject, net als haar collega’s trouwens:

Marieke Burgers, medewerker burgerzaken bij gemeente Haaksbergen

‘Samen met de ervaren consultants van PinkRoccade de grote slag met iDocumentcreatie maken is zeker aan te bevelen want als het eenmaal staat dan staat het. Tijdens de consultancydagen kun je – in ons geval Allyne en Tom – echt alles vragen om verder te optimaliseren… Met de opgebouwde kennis voer je daarna waar nodig zelf eenvoudige aanpassingen door.’

Deel via: