Direct naar de content
icon search white

Start adresonderzoek vanuit iVerblijf & Adres en andersom

office-1209640_1280.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iVerblijf & Adres
#54

Optimaliseer het gebruiksgemak

Geef gebruikers het vertrouwen dat zij zelf de macht hebben over het proces. Creëer bijvoorbeeld overzicht, maak processen zo eenvoudig en doorzichtig mogelijk. Gemak ontstaat bijvoorbeeld door het voorinvullen van bekende gegevens; prefill. Geef daarnaast aan de gebruikers aan dat het mogelijk is om later wijzigingen door te voeren en dat fouten hersteld kunnen worden. Dit alles geeft vertrouwen en dat verlaagt de drempel voor het gebruik.

Start adresonderzoek vanuit iVerblijf & Adres en andersom

Als binnen iVerblijf & Adres het ‘nieuwe adres’ bekend is wordt er informatie getoond over dit adres. Zo zie je het direct als er nog bewoners staan ingeschreven; de online doorgegeven verhuizing zal dan altijd voorzien zijn van een oranje signalering. De persoonslijst (PL) van deze persoon of personen raadpleeg je eenvoudig via het oogje. Als zij onterecht staan ingeschreven op dit nieuwe adres start je desgewenst een melding voor een adresonderzoek; via het icoon met het loepje. De gegevens van deze persoon worden dan uiteraard automatisch overgenomen binnen dit proces.

Deel via:

Waarom dit werkt

De gebruiksvriendelijkheid van een systeem kent een aantal aspecten, waaronder de ‘controleerbaarheid’. Dit is de mate waarin de gebruiker de baas is over het systeem of het proces, in plaats van het omgekeerde. De mate waarin fouten kunnen worden rechtgezet, of waarin een gebruiker verder kan navigeren, dragen hieraan bij. Door dit vertrouwen te geven aan de gebruiker neem je onzekerheid weg. Daarmee wordt de drempel voor het gebruik verlaagd.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)