Direct naar de content
icon search white

Opstarten adresonderzoek vanuit iVerblijf & Adres en andersom

office-1209640_1280.jpg
thema icon
thema Proces optimalisatie
App iVerblijf & Adres
#54

Optimaliseer het gebruiksgemak (medewerker)

Geef gebruikers het vertrouwen dat zij zelf de macht hebben over het proces. Creëer overzicht, maak processen zo eenvoudig en doorzichtig mogelijk. Geef aan dat het mogelijk is om later wijzigingen door te voeren en dat fouten hersteld kunnen worden. Door vertrouwen te geven aan de gebruiker neem je onzekerheid weg. Daarmee wordt de drempel voor het gebruik verlaagd.

#Opstarten adresonderzoek vanuit iVerblijf & Adres en andersom

Als binnen iVerblijf & Adres het ‘nieuwe adres’ bekend is wordt er informatie getoond over dit adres. Zo zie je het direct als er nog bewoners staan ingeschreven; de online doorgegeven verhuizing zal dan altijd voorzien zijn van een oranje signalering. De persoonslijst (PL) van deze persoon of personen raadpleeg je eenvoudig via het oogje. Als zij onterecht staan ingeschreven op dit nieuwe adres start je desgewenst een melding voor een adresonderzoek; via het icoon met het loepje. De gegevens van deze persoon worden dan uiteraard automatisch overgenomen binnen dit proces.

Deel via:

Waarom het werkt

De gebruiksvriendelijkheid van een systeem kent een aantal aspecten, waaronder de ‘controleerbaarheid’. Dit is de mate waarin de gebruiker de baas is over het systeem of het proces, in plaats van het omgekeerde. De mate waarin fouten kunnen worden rechtgezet, of waarin een gebruiker verder kan navigeren, dragen hieraan bij. Dat zorgt voor een groter vertrouwen.

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers