Direct naar de content
icon search white

Koppeling HBA en iBurgerzaken

keyboard-621830.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iBurgerzaken
#33

Deel kennis intern met één klik

Een betrouwbare overheid betekent zo min mogelijk fouten maken in de dienstverlening. Het snel en makkelijk raadplegen van een of meerdere kennisbronnen is daarvoor essentieel. Bij voorkeur zijn deze kennisbronnen geïntegreerd met de oplossing die de medewerker gebruikt. Bijvoorbeeld in iBurgerzaken via één klik direct doorverwijzen naar vakinhoudelijke kennis van het relevante proces in een externe kennisbank. Je hoeft dan niet langer zelf te zoeken in de kennisbank. Door deze unieke combinatie kun je jouw dienstverlening dus nog efficiënter inrichten.

Koppeling HBA en iBurgerzaken

Sinds 2018 zijn iBurgerzaken en Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA) geïntegreerd.

Hans de Jong, backofficemedewerker gemeente Bergen op Zoom

‘Het HBA raadpleeg ik meerdere keren per week. Sinds deze kennisbank integraal onderdeel is van iBurgerzaken bespaar ik enorm veel tijd. Nu hoef ik namelijk niet meer te zoeken in verschillende informatiebronnen.’

Het HBA

Het HBA staat bekend om haar vakinhoudelijke ondersteuning aan de afdelingen Burgerzaken. Binnen en ver buiten Amsterdam. Dit handboek is door het Adviesbureau Burgerzaken van Basisinformatie in nauwe samenwerking met de gebruikers gemaakt. Een vakkundige redactie zorgt ervoor dat de inhoud actueel blijft. Hierdoor beschik je als gebruiker altijd online over de laatste vakinhoudelijke informatie over een breed spectrum van Burgerzaken.

Deel via:

Waarom dit werkt

Deze vorm van selfservice zorgt ervoor dat je gemeente beter functioneert en op de juiste wijze handelt. De meeste actuele vakinhoudelijke informatie is immers binnen één klik beschikbaar; direct vanuit iBurgerzaken klik je door naar de specifieke pagina binnen een extern handboek burgerzaken.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)