Direct naar de content
icon search white
22 december 2016 - Persberichten

De voordelen van MijnOverheid

Hoe gemeenten MijnOverheid, de persoonlijke website van burgers voor overheidszaken, kunnen implementeren in hun organisatie, is het onderwerp van de derde serie van het inspiratieplatform Jouw Gemeente Mijn Gemeente. Hierin gaat gemeente Urk op bezoek bij gemeente Horst aan de Maas om te leren van de stappen die zij hebben gezet.   

Met het platform Jouw Gemeente Mijn Gemeente biedt PinkRoccade Local Government IT’ers de kans om een kijkje te nemen in de keuken van een andere gemeente. Op die manier doen ze kennis op voor de eigen organisatie. Femke Rhouat, managing director Financiën & Services bij PinkRoccade Local Government: ‘Na cloud en centraal debiteurenbeheer komen we met dit nieuwe onderwerp MijnOverheid nog dichter bij de communicatie met de burger. Omdat gemeenten zelf keuzes moeten maken over welke onderdelen worden gebruikt en hoe dit in werking wordt gesteld, is kennis delen hierin van groot belang. De gemeente Horst aan de Maas heeft dit traject afgerond en zo kan in de serie bekeken worden wat Urk hiervan kan leren.’

De voordelen van MijnOverheid
In de eerste aflevering zien we hoe Meine Hofman, beleidsmedewerker ICT van de gemeente Urk, op bezoek gaat bij Horst aan de Maas. Daar spreekt hij Els de Swart, invorderingsambtenaar. Ze bespreken wat de voordelen zijn van MijnOverheid en waarom kostenbesparingen ook ten gunste zijn van de burger. In de volgende twee afleveringen gaan ze hier dieper op in en bespreken ze ook de Berichtenbox.

Jouwgemeentemijngemeente.nl
Alle ervaringen van de deelnemende gemeenten zijn te lezen en te zien op www.jouwgemeentemijngemeente.nl. Hier zijn blogs, whitepapers en tools te vinden waarin de hoofdrolspelers uit de serie dieper ingaan op de dingen die ze hebben meegemaakt.

Deel via:

‘Samen kom je verder!’

Cora Schreuders, Product Manager Datagedreven sturing
Cora website.png