Direct naar de content
icon search white
15 december 2016 - Persberichten

Gemeente Stein eerste kwartiermaker voor Simple Finance

In december heeft gemeente Stein als eerste een contract getekend voor het kwartiermakerschap voor Simple Finance. Door het sterk vereenvoudigen van bedrijfsprocessen gaan gemeenten aanzienlijk efficiënter werken op het gebied van budgetbewaking, verplichtingenadministratie en crediteurenadministratie. De gemeente Stein gaat gezamenlijk met andere kwartiermakers en PinkRoccade de 1.0 versie van deze nieuwe financiële software bepalen, testen en implementeren.

Simple Finance, gebaseerd op SAP S/4 HANA, kenmerkt zich door eenvoud, gebruik van apps, self service en integrale analysetools. Medewerkers krijgen via hun eigen dashboard real time inzicht in de financiële stand van zaken en hebben zelfs een doorkijk naar de verwachte ontwikkeling. De afdeling Financiën kan zich hierdoor meer richten op haar rol van adviseur en de strategisch partner zijn die samen met de organisatie haar ambities versneld realiseert. De kwartiermakers starten met de gezamenlijke bepaling van de 1.0 versie. Zodra zich een groep kwartiermakers heeft gevormd, start ook de ontwikkeling en implementatie.

Efficiency in bedrijfsprocessen

Monique Bovens, financieel medewerker Bedrijfsvoering bij de gemeente Stein, ziet veel nieuwe mogelijkheden als de gemeente met Simple Finance gaat werken. “Gebruikersgemak, mooie look and feel en een efficiënte verplichtingenadministratie. Dat is het eerste waar ik aan denk bij Simple Finance. Binnen de gemeente zijn we bezig om overbodige stappen in onze processen te elimineren. Dit doen we met lean trajecten. Facturen moeten nu nog altijd goedgekeurd worden door onze budgethouders. Zelfs als er al een verplichting is en de levering conform opgave is. Goedkeuring door een prestatieakkoordverklaarder is dan een veel logischere en efficiëntere stap. Daarnaast zie ik nog veel mogelijkheden om verder door te ontwikkelen bij het verkoopproces en om memoriaalboekingen via een workflow te laten lopen. Ik kijk er naar uit om ook daarmee aan de slag te gaan.

Ook kwartiermaker worden?
Neem dan contact op met Harriët van Gent.

Simple Finance is van naamgeving veranderd naar Smart Finance per 1 januari 2017.

Deel via: