Direct naar de content
icon search white
3 juni 2016 - Persberichten

ICT-project Stroomopwaarts en PinkRoccade genomineerd voor Computable Award 2016

De samenwerking tussen Stroomopwaarts MVS en PinkRoccade Local Government op het gebied van uitkeringen, is genomineerd voor een Computable Award in de categorie ICT-project van het jaar bij de overheid.

Breng voor 1 oktober 2016 uw stem uit via deze link: 
https://www2.computable.nl/computableawards/stem/

Op 1 juli 2015 zijn de drie sociale diensten en de sociale werkvoorzieningen van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam gaan samenwerken onder de vlag van Stroomopwaarts MVS. De samenwerking betekent drie verschillende systemen en werkprocessen die samengevoegd moesten worden. Een enorme klus, die succesvol is doorlopen en een heel kort tijdsbestek door de enorme inzet van de betrokkenmedewerkers van Stroomopwaarts en de co-creatie met het team PinkRoccade Local Government.

Groot draagvlak door co-creatie

De inrichting van CiVision Samenlevingszaken is in co-creatie met de medewerkers van Stroomopwaarts MVS bepaald. Patrice van Geffen, directeur Samenlevingszaken bij PinkRoccade Local Government: ‘Het samenvoegen van werkprocessen, leidt over het algemeen niet tot acceptatie van de nieuwe werkwijze. Het co-creatietraject bij Stroomopwaarts MVS bewijst dat je door samenwerken een groot draagvlak kan creëren.’

Nominatie als waardering en erkenning

Desiree Curfs, directeur van Stroomopwaarts, ziet de nominatie als waardering en erkenning van de enorme prestatie van alle medewerkers en voor PinkRoccade Local Government: ‘Gezamenlijk hebben we de focus gelegd op de harmonisatie van werkprocessen en de gezamenlijke toekomst van Stroomopwaarts. Medewerkers uit de drie organisaties hebben samen de inrichting van de werkprocessen en daarmee van het systeem bepaald, terwijl ze tot voor kort nog geen collega’s waren. Ze moesten durven loslaten en nieuwe keuzes met elkaar maken. Dat we dit project in zo’n korte periode hebben gerealiseerd, terwijl de ‘winkel open was’, vergroot die prestatie alleen maar. De basis staat nu. Vanuit hier gaan we vol vertrouwen, samen met PinkRoccade Local Government, op naar de toekomst. Daarin gaan we het systeem verder door ontwikkelen om onze dienstverlening nog beter af te stemmen op onze burgers.’

De Computable Awards: mooie beloning voor hard werken

Het zijn de belangrijkste ICT-prijzen in Nederland: de Computable Awards. Ze worden in november uitgereikt aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. In het juryberaad waren onderscheidend vermogen, innovatie, toegevoegde waarde en complexiteit onderscheidende aspecten. Soortgelijke projecten zoals die van Stroomopwaarts MVS hebben vaak lange looptijden. De jury was dan ook met name onder de indruk van de snelheid van realisatie van het project voor Stroomopwaarts MVS.

Methodiek lovenswaardig

Daarnaast was het succes van de gebruikte methodiek en de methodiek zelf lovenswaardig volgens de jury van de Computable Awards. De gerealiseerde management ‘buy-in’ voor aanvang van het traject met de gemeenten en stakeholders waren mede doorslaggevend. De behaalde doelstellingen binnen het project en de snelheid van realisatie hebben er voor gezorgd dat Stroomopwaarts MVS met recht tot de beste ict-projecten van 2016 bij de overheid behoort.

Over Stroomopwaarts MVS

In het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS bundelen de afdelingen Werk en Inkomen en de Werkleerbedrijven van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hun krachten, ervaring en kennis. Eigen kracht en deelname aan de samenleving staan voorop bij de hulp aan inwoners, die (tijdelijk) niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Stroomopwaarts helpt mensen hun weg te vinden naar werk. En, wie dat nodig heeft, wordt door Stroomopwaarts gesteund met inkomen en zorg. Ondernemers kunnen bij Stroomopwaarts terecht om handen en voeten te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Deel via: