Direct naar de content
icon search white
21 juni 2017 - Nieuws

WhatsApp voor de big bang van het berichtenverkeer

Op 12 juni ging de hele Wmo- en Jeugdzorgketen over op een nieuwe versie van het berichtenverkeer. De overgang naar versie 2.1 vond plaats door middel van een zogenaamde big bang.

Big bang, wat is dat?

Een big bang betekent dat gemeenten en zorgaanbieders vanaf dat moment alleen nog berichten konden uitwisselen via het Inlichtingenbureau, RINIS en Vecozo op basis van de nieuwe berichtspecificaties. Ondanks de maanden van voorbereiding, het ketentesten en de Groene Vink ging er best nog het een en ander fout. Ook bij PinkRoccade. Maar wij zijn er voor jullie. Direct bij een melding hebben wij gereageerd. Ons nieuwe initiatief, een whatsapp groep was hiervoor de uitkomst!

Whatsapp

In december hebben we besloten dat whatsapp een laagdrempelig middel is om klanten te informeren. Op 19 december is de app-groep “Update Wmo & Jeugd” gestart. Deze hebben wij in januari in gebruik genomen.

Eerste gebruik

Ter voorbereiding op de big bang van juni plaatsen wij regelmatig updates. Korte berichtjes over de ontwikkelingen van CiVision Samenlevingszaken of de diverse berichtenstandaarden. Zo zijn gemeenten en organisaties direct op de hoogte!

Berichten over en weer

Sinds maandag 12 juni wordt de app-groep veel intensiever gebruikt. Klanten stellen vragen of geven meldingen door. PinkRoccade reageert of komt met suggesties. En klanten dragen elkaar ook oplossingen aan. Hoe leuk is dat! Het aantal leden van de app-groep groeit snel. Inmiddels zijn er meer dan 60 personen aangesloten!

Ervaringen

Als de kruitdampen zijn opgetrokken gaan wij het gebruik van de app-groep evalueren. Je moet als leverancier natuurlijk goed in de gaten houden dat er ook klanten zijn die niet zijn aangesloten. En klanten moeten de app-groep niet gaan zien als een vervanger van de Servicedesk.

De ervaringen zijn echter zo positief, dat we nu al weten dat we rondom de iPgb en alle andere ontwikkelingen die op ons en jullie pad komen gebruik blijven maken van whatsapp!

Aanmelden voor de app-groep?

Wil je je alsnog aanmelden bij de appen-groep en ben je in dienst van een gemeente die CiVision Samenlevingszaken gebruikt: geef je dan op bij Lisanne van de Meeren. Dit kan via de mail, lisanne.vandermeeren@pinkroccade.nl of via een appje naar 06-46091102.

Deel via:

‘Samen kom je echt verder!’

Lisanne van der Meeren, Marketing & Sales Samenlevingszaken
Lisanne van Meeren - PinkRoccade Samenlevingszaken