Direct naar de content
icon search white
13 januari 2023 - Nieuws

We waren te gast bij de Beste Overheidsorganisatie van het jaar

WerkSaam Westfriesland werd Beste Overheidsorganisatie van het jaar. Dat moest gevierd worden. En we legden onze toekomstbeelden naast elkaar.

Misschien hoorde je al? 1 van onze klanten kreeg de titel Beste Overheidsorganisatie van het jaar. Hier lees je wat ze daar zelf over schrijven. Daarom brachten Nick van der Heijden en Robin Hutten gebak bij WerkSaam West-Friesland. We werden met open armen ontvangen. We combineerden de feestelijke taart met wat praktische zaken. Maar eerst hoorden we waarom zij deze titel kregen.

Hoe pakte WerkSaam dat aan en hoe hielp Pink-software hun professionals?

De mensen van WerkSaam West-Friesland vertelden over hun aanpak. Hun werkconsulenten werken op een methodische manier. Zodat vergelijkbare situaties die verschillende professionals behandelen een vergelijkbare uitkomst krijgen. We stonden ook stil bij hoe onze software hier een bijdrage in kan leveren. Bijvoorbeeld door een samenwerking met Instrumentengids Eva en een lerend principe op de voorzieningen die zij inzetten. Zodat ook de software leert wanneer de inzet van een voorziening wel of niet gewenst is. Dit maakt de keuze voor een professional veel makkelijker.

WerkSaam doet meer dan inzetten op informatietechnologie

Een andere reden waarom WerkSaam deze titel kreeg heeft met innovaties te maken. Binnen de organisatie werken ook veel personen met een arbeidsbeperking. WerkSaam ziet het ook als hun taak om te kijken naar hoe techniek een oplossing biedt voor problemen. Zo hebben zij een Virtual Reality-opstelling waarmee zij inwoners een werkvloer kunnen laten zien. Hiermee krijgt een werkzoekende een beeld van wat het werk waar hij op solliciteert inhoudt. Of een persoon met een arbeidsbeperking leert via deze techniek de route naar en van het werk gebruiken. Ook beschikken zij over exo-skeletten die werkenden met een lichamelijke beperking in staat stellen om zwaardere werkzaamheden te doen.

Natuurlijk hadden we het ook over onze verdere samenwerking

Na een goed verzorgde lunch besprak Nick vooral punten over iParticipatie en Robin over CiVision Samenlevingszaken. We stemden af welk toekomstbeeld we samen hebben. De wensen van WerkSaam nemen we hierin mee. Dat maakt ons beiden heel tevreden. Volgend jaar doen we zo’n sessie nog eens over. Dan komt er een delegatie van WerkSaam naar ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch.

 

Deel via:

‘Software moet de mens centraal stellen’

Robin Hutten, Businessanalist CiVision Samenlevingszaken
Robin Hutten - PinkRoccade Samenlevingszaken