Direct naar de content
icon search white
15 oktober 2019 - Nieuws

Samenwerking met StartITup XL

Naast het ontwikkelen van innovatieve software doen wij ook andere dingen. Wij vinden het belangrijk om ook op maatschappelijk vlak onze bijdrage te leveren. Daarom zijn we trots op onze samenwerking met StartITup XL. Wij werken samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij leiden hen intern op tot softwaretesters!

PinkRoccade Samenlevingszaken sluit aan

StartITup XL is een initiatief van Weener XL, Buro 3o en Stichting BEE-ideas. StartITup XL werkt met mensen die affiniteit hebben met IT. Maar moeilijk aan werk komen. Zij worden binnen het project opgeleid tot softwaretester. Na de positieve verhalen van onze collega organisatie NPQ, gingen ook wij van start. 

Daar dragen wij graag aan bij

“Onze businessunit Samenlevingszaken levert de software voor het sociale domein van de gemeente ’s-Hertogenbosch”, zegt Erleyne Brookman. “We kennen de gemeente en Weener XL. Net als zij zien wij de kracht van inclusiviteit en vinden we het belangrijk om mensen te helpen voor wie het allemaal wat moeilijker gaat. Toen Renco Wesseling van Weener XL mij vertelde over StartITup XL was ik direct geïnteresseerd.”

Voorbeeld van: sociale innovatie

"Een fantastisch voorbeeld van Sociale Innovatie" geeft Benjamin Truijen, Directeur van Stichting BEE-Ideas enthousiast aan. Hij vervolgt met: "Het is heel speciaal wat bij PinkRoccade en NPQ in 's-Hertogenbosch gebeurt. Een initiatief waar meerdere organisaties samenwerken aan een gemeenschappelijk maatschappelijk doel: ongelijkheid en armoede bestrijding. Zo bieden we werk op niveau en ook werkervaring waar je trots op mag zijn." Hij sluit af met: "Ik hoop dat meer organisaties zoals PinkRoccade Samenlevingszaken en NPQ zich geroepen voelen anders naar werkzaamheden en capaciteit te kijken. En zo sociale innovatie als een optie zien."

Welkom nieuwe medewerkers!

Afgelopen zomer startten 2 medewerkers vol enthousiasme. En dit team is zelfs nu al uitgebreid tot 4 medewerkers. "Het is zo motiverend om te zien hoe wij tijdens onze dagelijkse werkzaamheden anderen intern ook helpen. En het is een wisselwerking. Zij stellen ons kritische vragen waar ook wij weer wat aan hebben." 

Ben jij benieuwd naar onze ervaringen? Laat het mij weten! 

 

Deel via:

‘Samen met gemeenten wil ik het Sociaal Domein van de toekomst vormgeven.’

Erleyne Brookman, Managing Director Samenlevingszaken
Pink_Roccade_Erleyne_Brookman_7720_AS verkleind.png