Direct naar de content
icon search white
14 mei 2018 - Nieuws

Nieuwe Kwartiermaker iParticipatie: Wierden!

We hielden een feestje begin deze maand. We vierden de komst van onze kersverse nieuwe Kwartiermaker bij iParticipatie. We zijn heel blij dat gemeente Wierden met ons de co-creatie voor iParticipatie aangaat.

Welkom bij iParticipatie! 

We gingen eerder deze week op de koffie bij gemeente Wierden. Uiteraard namen we taart en bloemen mee. Dit moesten we vieren! We bespraken de vervolgstappen voor de Kwartiermaker. En we stelden een aantal vragen:

Waarom iParticipatie?

We stelden de vraag waarom de gemeente Wierden voor iParticipatie koos: "Wij hebben voor iParticipatie gekozen omdat we binnen de uitvoering van het sociale domein kiezen voor een integrale aanpak. We proberen de uitvoering van de Participatiewet, de WMO-oud/nieuw, de jeugd en onderwijs/leerlingenvervoer zoveel mogelijk integraal aan te pakken. Het gevolg daarvan is dat de inzet van ICT ook zoveel mogelijk op elkaar moet aansluiten." 

En hoe draagt CiVision Samenlevingszaken hieraan bij? "CiVision Samenlevingszaken in al zijn facetten zien we hierin steeds meer als een pure backoffice applicatie. Terwijl we iSamenleving en nu ook iParticipatie als ondersteuning voor de toegang van zorgloket tot regisseurs, consulenten, leerplicht zien."

Een stap vooruit

"iParticipatie is voor ons een volgende stap in het streven naar een integrale benadering. In dit licht juichen wij een (gedeeltelijke) verbinding tussen iSamenleving en iParticipatie erg toe."

​Wat zijn de verwachtingen van gemeente Wierden?

"We verwachten een efficiency-slag te slaan met iParticipatie. Kortere doorlooptijd, minder 'gedoe' om de juiste bewijsstukken te krijgen. Maar ook duidelijkheid naar de cliënt. Wat mag de cliënt van ons verwachten en waar kan men ons op aanspreken."

Waar hebben we het meest zin in?

"Nieuwe techniek! Een andere benadering van de cliënt. De mogelijkheid om mede te bepalen hoe iParticipatie gaat werken en eruit komt te zien. Dat spreekt ons aan."

Wij hebben er ook zin in! Ook streven naar een integrale benadering met iParticipatie? Lees het hier of bel ons gerust!

Deel via: