Direct naar de content
icon search white
16 november 2021 - Nieuws

Operatie Jaarwerk is in volle gang


Ieder jaar is het weer een operatie op zich: het Jaarwerk. Voor jouw gemeente ligt het meeste werk in januari. Als softwareleverancier begint het werk al bij de afronding van het jaarwerk van vorig jaar. Wil je weten hoe dat er uit ziet? We nemen je graag mee!

Het jaarwerk 2020 bracht diverse aanpassingen in de software
Met dank aan alle klanten en ook onze eigen consultants zijn afgelopen jaar praktijkervaringen omgezet in softwareverbeteringen. Zodat het jaarwerkproces zonder fouten verloopt. Een groot deel daarvan zijn vanaf begin dit jaar opgepakt. We voerden de verbeteringen door in onze software. Ook komende periode gaan we daarmee door. De levering van de jaarwerkprogrammatuur ontvang je in december. Zo weet je zeker dat je het jaarwerk op een juiste manier uitvoert. 

Het organiseren en plannen van de jaarwerkopdrachten begint ook in februari
De meeste opdrachten plannen we nu, in het najaar. Het is elk jaar een behoorlijke puzzel voor onze planners. In relatief korte tijd werken we veel opdrachten weg. En zie dan ook nog maar eens de consultants met de juiste kennis op dat moment beschikbaar te hebben. Petje af voor de collega’s die deze taak op zich nemen.  

Met creatieve oplossingen is iedereen geholpen
De uitdaging om jou met onze experts in deze beperkte periode te helpen, vraagt om creatieve oplossingen. We onderzoeken en stellen onszelf de volgende vragen: 

  • Wat kan de inzet van partners betekenen?  
  • Is het slim een deel van de werkzaamheden vooraf of achteraf uit te voeren? 
  • Kunnen we het jaarwerk ook in het weekend uitvoeren?  

We begrijpen maar al te goed dat iedere oplossing ook iets vraagt van jouw organisatie. Samen met die creatieve oplossingen gaan we aankomend jaar van Operatie Jaarwerk ook weer een succes maken.  

Komend jaar bedenken we samen weer oplossingen
Aankomend jaar denken we graag samen met jou hoe we het jaarwerk voor de komende jaren verder ontwikkelen. Een aanzet daartoe deden we al binnen het Platform Samenlevingszaken. Welke dienstverlening en ondersteuning past hierbij? Wat verwacht je van ons als leverancier en dienstverlener en wat mogen wij vanuit jouw gemeente verwachten? 

Vind je het leuk om hierover mee te denken? We nodigen je binnenkort uit voor een online brainstormsessie.  

Maar eerst focussen we ons op Operatie Jaarwerk 2021

Deel via:

‘Met de juiste dienstverlening proberen we klanten optimaal met onze applicaties te laten werken!’

Ronald van Dokkum, Operationeel directeur
Ronald van Dokkum - PinkRoccade Samenlevingszaken