Direct naar de content
icon search white
4 april 2016 - Nieuws

Ontwikkelen, testen en gebruiken van iBurgerzaken

De kwartiermakers van iBurgerzaken hebben tijdens diverse pilots ervaren dat het noodzakelijk en prettig is dat (balie)medewerkers kunnen oefenen. Naast het voorkomen van fouten, wordt de gewenste productiviteit van de medewerkers hierdoor sneller behaald. Vandaar dat diverse gemeenten hebben aangegeven over een eigen testomgeving te willen beschikken. Dat PinkRoccade Local Government deze mogelijkheid biedt is echter niet bij iedereen bekend.

Test.jpg

Voldoende functionele ervaring

Het ontwikkelen en testen van iBurgerzaken doen we samen met onze kwartiermakergemeenten. En pas na goedkeuring door hen worden de apps geïnstalleerd in de acceptatieomgeving. Na de release wordt de (productie)omgeving beschikbaar gesteld aan alle gebruikers. Zo wordt voorkomen dat een nieuwe release problemen veroorzaakt.

Het is echter aan u als gemeente om te zorgen dat uw medewerkers voldoende ervaring hebben opgedaan met de nieuwe functionaliteiten, voordat zij deze in de productieomgeving gaan gebruiken. Door het gebruik van een testomgeving worden (onnodige) fouten, omdat men de applicatie nog niet goed genoeg kent, in de productieomgeving voorkomen. Ook voor nieuwe medewerkers op uw Burgerzaken afdeling is het erg prettig en veilig om in een aparte omgeving ervaring op te doen met iBurgerzaken.

Gezamenlijke technische verantwoordelijkheid

Naast de functionele kant van iBurgerzaken kan dankzij een testomgeving ook de technische kant beproefd worden. Dankzij uw eigen testomgeving kunt u contoleren hoe en of alles technisch werkt binnen uw eigen architectuur. Denk hierbij aan koppelingen en ketentesten. Want besef, hoewel de acceptatieomgeving in alle gevallen qua hard- en software zoveel mogelijk gelijk is aan de productieomgeving, elk gemeentelandschap is uniek.

Geïnteresseerd?

Voldoende redenen om gebruik te maken van een testomgeving voor iBurgerzaken en Cipers. Bent u geïnteresseerd in een testomgeving voor iBurgerzaken/Cipers, vul dan het formulier in of neem contact op met uw accountmanager.

Deel via: