Direct naar de content
icon search white
14 augustus 2018 - Nieuws

Nieuwe ontwikkelingen voor iSamenleving

Deze zomer zaten wij niet stil. De afgelopen periode is hard gewerkt aan de verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van iSamenleving. We komen met 2 nieuwe ontwikkelingen. Je ontvangt straks een nieuwe functionaliteit in de vorm van rollen voor betrokkenen. Met het doel dat jouw gemeente optimaal haar werk uitvoert met iSamenleving als ondersteuning.

Het gaat om de volgende ontwikkelingen

Re-integratie vastleggen in iSamenleving
Gemeenten stelden de vraag of het verzoek 'voorziening' dat voor Wmo en Jeugdzorg is gebouwd ook voor Re-integratie te realiseren is. Om dit te onderzoeken organiseerden we samen met de gemeenten Weert, Lingewaard en Borger-Odoorn een sessie. In deze sessie stelden we alle vereisten op. Met deze vereisten zetten we nu vanuit iSamenleving een re-integratievoorziening door naar CiVision Samenlevingszaken.


Inschatten risico in 1 oogopslag met het Sociogram
Het is belangrijk om het netwerk van een gezin in kaart te brengen. Je wilt niet alleen het gezin zien. Ook betrokkenen zoals bijvoorbeeld de zorgaanbieders maar ook de buurman of buurvrouw. Al deze factoren zijn mogelijk van invloed op de uiteindelijke indicatie of hulpverlening die je inzet.
Het netwerk van een gezin breng je in kaart door middel van een sociogram. Een sociogram is een grafische weergave van een netwerk binnen een gezin. Zo zie je in 1 oogopslag of er sprake is van een gebroken gezin of dat externen een rol spelen. Dit alles helpt jou als gemeente om risico’s in schatten of de indicatie makkelijker te maken.


Interesse naar de mogelijkheden voor jouw gemeente? Wij vertellen je graag meer!


De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de conceptuitwerking voor beide ideeën. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw gemeente? Neem dan contact op met Ingmar Uijl of Annemarie Thomasse.
Deel via: