Direct naar de content
icon search white
15 februari 2021 - Nieuws

Leertraject voor onze Young Professionals bij gemeente Huizen

Wij werken op veel vlakken al samen met gemeente Huizen. Een samenwerking die afgelopen jaar een bijzondere wending kreeg. Een wending waar we trots op zijn! We gingen een partnership aan waarbij we het hele jaar door Young Professionals intern plaatsen binnen de gemeente.

Rick Hillen, consultant bij Samenlevingszaken interviewde Koen Buikema van gemeente Huizen. Koen is coördinator van het cluster bedrijfsvoering en is nauw betrokken bij ons nieuwe partnership.  

Een mooie uitwisseling van kennis in het sociaal domein
Een van de dingen waar Koen het meest trots op is, binnen deze samenwerking, is de uitwisseling van kennis met de Young Professionals van PinkRoccade Samenlevingszaken. “De mensen die bij ons langskomen bevallen goed en het zorgt voor een mooie uitwisseling tussen onze gemeente en Samenlevingszaken. Wij krijgen zo een goede ingang voor communicatie en kunnen ontwikkelingen goed volgen, terwijl de Young Professionals bij ons ervaring op doen.”

Deze ervaring is waardevol voor onze Young Professionals. Aan de ene kant doordat ze leren over de applicaties. Dit is een belangrijk onderdeel voor elke nieuwe consultant. Aan de andere kant krijgt een Young Professional op deze manier echt een kijkje in de keuken van de gemeente. “Dit is iets wat elke consultant een half jaartje mee moet maken, hier leren ze zoveel van” volgens Koen Buikema.

Met een frisse blik aan de slag bij de gemeente
Voor gemeente Huizen is het heel fijn deze Young Professionals in huis te hebben. Het zorgt ervoor dat zij alles uit hun applicaties kunnen halen. Er is namelijk altijd een expert in de buurt. “We zijn in Huizen gewoon een gemeente die alles of niets wil. En door nauwer contact te hebben met Samenlevingszaken kunnen we ontwikkelingen op de voet volgen.” Ze zijn op de hoogte van ontwikkelingen en de meerwaarde hiervan. Deze jonge mensen kijken altijd met een frisse blik naar het informatie- en functioneel beheer.

Voor de Young Professionals is dit ook heel leuk. Zij krijgen het oplossen van issues en implementaties te zien. En mogen ook echt meekijken en meewerken met de collega’s van de gemeente. De kennis en ervaring van een applicatiebeheerder of administratief medewerker bij een gemeente is leerzaam voor onze Young Professionals. De overdracht van deze kennis nemen zij voor altijd met zich mee. Medewerkers van de gemeente weten altijd nieuwe en net andere dingen dan de collega’s op kantoor. Dit geeft een extra dimensie aan het leertraject van onze Young Professionals. Daarom is de samenwerking met gemeente Huizen meteen een goede springplank voor hun verdere ontwikkeling.

We leren altijd van elkaar
Dit partnership is voor gemeente Huizen een flinke verrijking aan de organisatie. Het levert bijvoorbeeld betere contacten op. Dit maakt de samenwerking met consultants een stukje sterker. “We weten bij wie we terecht kunnen met vragen, en hebben ook buiten onze meldingen om contact met de consultants.” Zo zijn Samenlevingszaken en de gemeente Huizen niet meer alleen leverancier en klant. Maar zijn we echt partners. Partners die samen naar de ontwikkeling van applicaties kijkt. Wij weten zo beter welke behoeften en vragen er leven bij onze klanten. En tegelijkertijd worden onze consultants beter ingewerkt in de gemeentelijke processen en werkwijze.

Ben jij ook geïnteresseerd in een Young Professional partnership voor jouw gemeente? Of heb je vragen over de samenwerking die we met Huizen aan zijn gegaan? Laat het ons dan weten!

Deel via:

‘Samen met gemeenten wil ik het Sociaal Domein van de toekomst vormgeven.’

Erleyne Brookman, Managing Director Samenlevingszaken
Pink_Roccade_Erleyne_Brookman_7720_AS verkleind.png