Direct naar de content
icon search white
8 maart 2018 - Nieuws

iParticipatie komt naar je toe!

iParticipatie helpt jouw burger bij een digitale inkomensaanvraag en vergemakkelijkt jouw werkproces. Dit kunnen wij alleen realiseren met jullie input! Daarom draaide het de afgelopen weken om jullie: de medewerkers en de gebruikers van iParticipatie. Met deze reden namen wij iParticipatie mee naar onze Koplopers.   

Co-creatie in Utrecht (55 km)

Vrijdag 23 februari was alweer de 4e co-creatiesessie. Op deze dag bespraken we gezamenlijk de stand van zaken en gingen we in op de partneraanvraag. De aanvraag voor personen jonger dan 27 jaar en de toevoeging van de IOAW. Hier kwam zeer bruikbare feedback uit, deze verwerken we nu.

WerkSaam Westfriesland (134 km)

De 1e Koploper waar we samen met de medewerkers iAanvraag testten was WerkSaam Westfriesland. Tijdens het testen werden goede vragen gesteld door de medewerkers. Om de digitale aanvraag goed binnen te laten komen richtten we samen met de applicatiebeheerders CiVision Samenlevingszaken in. Dit proces bespraken we eerder met de verschillende applicatiebeheerders.

Werkplein Drentsche Aa (205 km)

De 2e Koploper is Werkplein Drentsche Aa. We gingen van start met het testen van iAanvraag. Ook tijdens deze ochtend gaven medewerkers feedback en mochten ze zelf door de applicatie heen klikken. Iedereen was nieuwsgierig naar de applicatie en kwam daarom een kijkje nemen bij onze sessie. We vulden samen een aanvraag in en medewerkers zaten zelf achter de knoppen.

Stroomopwaarts MVS (93 km)

Vorige week waren we 2 dagen bij Stroomopwaarts MVS. De 1e kick-off was in Schiedam en de 2in Vlaardingen. Beide bijeenkomsten waren druk bezocht door medewerkers van Stroomopwaarts MVS. Het waren ongeveer 50 medewerkers per keer! De cupcakes gingen er goed in en medewerkers waren betrokken tijdens het geven van de demo.

Gemeente Leiden (100 km)

Als laatste gingen we naar gemeente Leiden voor een testdag. Hier keken we in de ochtend samen met de applicatiebeheerders naar de functionele inrichting van iParticipatie. In de middag liepen we met de medewerkers van het KCC, het secretariaat en de co-creatiegroep van gemeente Leiden door een aanvraag in iParticipatie heen. Ook lieten we zien hoe deze aanvraag terecht komt in CiVision Samenlevingszaken. Binnenkort organiseren we ook hier een uitgebreide sessie met de medewerkers. De cupcakes staan al klaar om de oven in te gaan…

Vervolgstappen (… km?)

Naast deze activiteiten staan er natuurlijk weer nieuwe activiteiten op het programma. Onder andere de 5co-creatiesessie. Deze co-creatiesessie staat in het teken van de medewerker namelijk met iBeoordelen en iVaststellen!

Deel via: